Жириновський і капуста: інтерв\’ю з \”овочевою терористкою\”

Жириновський і капуста: інтерв'ю з "овочевою терористкою"Лиходєєва і її колеги хотіли показати таким, як Жириновський, що вони в Україні – персони нон грата
Студентка Тетяна Лиходєєва розповіла кореспонденту ЛІГАБізнесІнформ про метою обстрілу лідера ЛДПР квашеною капустою

Прес-конференція голови ЛДПР Володимира Жириновського в Києві зібрала аншлаг, в залі було не проштовхнутися. Скандальний лідер російської партії заявив захід на тему \”Росія – Україна: ощадливе евросусідство або слов\’янський альянс?\” У розпал спічу у Володимира Вольфовича з аудиторії полетів пакет з квашеною капустою . \”Охорона, виведіть її, придурки!\” – істерично розкричався Жириновський, обтрушуючи піджак. Овочевою терористкою виявилася студентка, представниця організації КУПР (Коаліція учасників помаранчевої революції) Тетяна Лиходєєва. Після акції метальниця капусти розповіла кореспонденту ЛІГАБізнесІнформ, що тепер побоюється помсти ФСБ, але про свій вчинок не шкодує.

– Навіщо ви це зробили?

– Показати Жириновському і його прихильникам, що ми не допустимо приїзду українофобів на територію нашої країни. Кидаючи капусту, я йому сказала, що ми вважаємо його персоною нон грата в Україні.

– Коли задумали акцію, і чому саме капуста?

– Ми тільки вчора ввечері, напередодні прес-конференції, дізналися про неї. Спонтанно зібралися і вирішили саме так зробити. Капусту вибрали як лояльний варіант з російських символів, порівняно з валянками, балалайками.

– Із залу вас охорона вивела, що було далі?

– Я сходами добігла до першого поверху, мене наздогнав один охоронець, ще двоє було на першому поверсі. Вони мені сказали, що краще по доброму дати їм паспорт. В іншому випадку розберуться без міліції. Я подумала, що вони не просто так це говорять, і показала їм паспорт, вони переписали всі дані, щоб передати в правоохоронні органи.

– Міліцію не викликали, не складено протокол?

– Ні, там взагалі не було представників міліції поруч.

– Тобто ви спілкувалися тільки з охоронцями Жириновського?

– Ми точно знаємо, що це співробітники ФСБ. Коли мене попросили показати паспорт, я у відповідь попросила пред\’явити посвідчення. Він показав, я не встигла прочитати, але можу впевнено сказати, що це був представник правоохоронних органів Росії.

– Не боїтеся?

– Якщо чесно, трохи побоююся. Навіть не з\’являюся вдома. Але я більше за батьків переживаю, в паспорті вказано адресу.

Джерело news.liga.net

peredplata