Опозиція пропонує створити у ВР комісію щодо забезпечення особистого голосування

Опозиція пропонує створити  у ВР комісію щодо забезпечення особистого голосуванняРішення опозиції щодо блокування трибуни незмінне – жодного голосування в залі, окрім як за допомогою сенсорної кнопки або руками, бути не може, – заявив в інтерв’ю парламентським журналістам голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк у вівторок, 5 лютого.

«Думаю, що ми вийдемо на формування спільної комісії щодо забезпечення особистого голосування», – сказав він.

Голова фракції «Батьківщина» підкреслив, що в Регламенті Верховної Ради напрацьовано все для забезпечення особистого голосування депутатів,і парламент VI скликання вже ухвалив усі закони, необхідні для прийняття рішення щодо особистого голосування. «Але вони (парламентська більшість. – ред.) вважають, що потрібні якісь зміни до закону про Регламент. І для того, щоб зробити крок до прийняття спільного рішення, ми готові провести дискусію з Партією регіонів. Комісія повинна дійти до того, які зміни необхідно внести в Регламент Верховної Ради».

Арсеній Яценюк зазначив, що питання щодо складу комісії вирішується. За його словами, опозиція вважає, що комісія має формуватися за принципом 50 на 50 – «щоб був рівний принцип представництва більшості і меншості».

«Ми будемо працювати з нашими політичними опонентами щодо їх перевиховання і спонукання до виконання Конституції. Якщо нашим політичним опонентам щось незрозуміло в частині виконання Конституції, ми готові в рамках цієї комісії напрацювати необхідні додаткові документи для забезпечення особистого голосування», – наголосив Арсеній Яценюк.

Відповідаючи на запитання журналіста про блокування парламентської трибуни, Арсеній Яценюк наголосив, що рішення опозиції незмінне: «До того моменту, поки не буде особистого голосування, ми своє рішення не змінимо. Жодного голосування в залі, окрім як за допомогою сенсорної кнопки або руками, бути не може», – наголосив Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк повідомив, що в парламентській залі депутати опозиції перебуватимуть протягом робочого дня, оскільки, відповідно до Регламенту Верховної Ради, парламент може працювати лише з 10 до 18 години: «Вони не матимуть права відкривати засідання парламенту. У тому випадку, якщо Партія регіонів захоче захопити президію парламенту – будемо відбивати президію».

Завдання опозиції, за його словами, – добитися виконання Основного закону, «щоб Партія регіонів приходила на роботу, щоб у них була не карткова більшість, де вони картки збирають, а щоб приймали рішення в конституційний спосіб і щоб президент Янукович підписував конституційні закони». «Якщо він далі буде підписувати закони, прийняті 50-ма народними депутатами, то це підстава не тільки для імпічменту, а й для притягнення його до кримінальної відповідальності за підписання неконституційно прийнятих законів».

«Ми боремось за те, чого вимагають 45 мільйонів українців. Для цього народ України ходив на вибори, для цього нас обирали і для цього приймали українську Конституцію, яка визначає, що народний депутат України голосує виключно особисто», – наголосив Арсеній Яценюк.

Про це повідомляє прес-служба Політичної Партії \”Фронт Змін\”.

peredplata