Бурбаку теж запропонували приміщення для приймальні

Бурбаку теж запропонували приміщення для приймальніЧернівецька міська рада запропонує народному депутату Максиму Бурбаку відповідне до вимог законодавства України приміщення для створення громадської приймальні за адресою: м. Чернівці, вул. Червоноармійська, 77-В/1. Воно знаходиться у густонаселеному районі міста у межах округу, від якого пан Бурбак був обраний у 2010 році депутатом Чернівецької обласної ради.

Саме тому міська рада закликає депутата Бурбака припинити політичні інсинуації навколо надання йому приміщення та нарешті подати до Чернівецької міської ради усі належні документи для якомога швидшого оформлення його депутатського офісу. Максим Бурбак обраний народним депутатом за списком ВО «Батьківщина», а тому не має стосунку до конкретного виборчого округу в Україні. У випадку, якщо пан Бурбак бажає отримати приміщення для громадської приймальні саме у Чернівцях, він повинен надати до Чернівецької міської ради копію рішення засідання його фракції, в якому має бути зафіксовано його закріплення за виборчим округом №201 (м. Чернівці). Однак наразі пан Бурбак надіслав до міськради виключно лист за підписом народного депутата України Арсенія Яценюка, який не може замінити належне рішення усієї фракції ВО «Батьківщина» у парламенті.

Спроби депутата Бурбака політизувати питання надання йому приміщення мають під собою особисту зацікавленість. Згідно п.5 ст.28 Закону України «Про статус народного депутата України» підготовлене (ремонт) та технічно обладнане приміщення під громадську приймальню надається органом місцевого самоврядування для роботи у ньому 1 (одного) помічника-консультанта народного депутата. Однак Максим Бурбак вимагає у міськради надання йому не оснащеного згідно вимог законодавства приміщення розміром 150 м2 за адресою вул. Кобилянської, 5, яке не готове для використання та за своїми розмірами навряд чи можна визначити як громадську приймальню. Тому Чернівецька міська рада знайшла комфортний офіс, який готова запропонувати пану Бурбаку за умови надання ним всіх необхідних документів.

Довідково

Протягом 1991-2013 років жоден народний депутат України, незважаючи на вимоги п.5 ст.28 Закону України «Про статус народного депутата України», не отримав жодного окремого приміщення у м. Чернівці.
На запит Чернівецької міської ради про фінансування громадської приймальні народного депутата Максима Бурбака керівництво Верховної ради України повідомило, що питання про виділення коштів на громадські приймальні народних депутатів наразі не врегульовано парламентом, тобто, кошти на здійснення їх повноважень у регіонах поки що не виділено.

Джерело Сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

Нагадаємо, вчора з\”явилась інформація щодо того, що міська рада запропонувала приміщення Миколі Федоруку, якому раніше пропонувала громадську вбиральню для цих потреб.

peredplata