Члена виконкому Коломійця з другого заходу таки \”пішли\” ВІДЕО

Члена виконкому Коломійця з другого заходу таки "пішли" ВІДЕОЧлена виконкому Чернівецької міської ради екс-нашоукраїнцівця, а тепер ударівця Олексія Коломійця все ж таки вивели зі складу виконавчого комітету.

Як розповів сам Олексій Коломієць, спершу рішення про його вивід зі складу не пройшло – проголосували 27 депутатів. Хоча, за словами Коломійця, спершу багато депутатів йому говорили, що голосувати не будуть. Але вже зранку повідомили, що їх \”нагнули\”, аби голосувати таки проти нього. Але відкрито голосувати проти товариша не посміли. Тому перший раз рішення не набрало достатню кількість голосів. Коли ж Коломієць покинув сесійну залу, думаючи, що перший бій переміг, головуючий поставив повторно це питання і воно набрало достатню кількість голосів.

В виконавчий комітет хотіли ввести Надію Максимюк, директорку \”Наше пиво\”. Вона є племінницею депутата міської ради Валерія Чинуша. Але питання не проголосували.

Офіційна реакції обласного осередку партії \”УДАР\” наступна:

На сайті Чернівецької міської ради з’явився проект рішення про виведення зі складу виконкому Коломійця Олексія Миколайовича (посилання – http://chernivtsy.eu/portal/proekti-rishen-sesiyi-mis-koyi-radi-na-27-veresnya-2012-roku), який за політичними переконаннями нині перебуває в опозиційному таборі та є членом партії «УДАР Віталія Кличка».

Його особисто не повідомили про підготовку даного проекту рішення і не надали відповідні документи для розгляду та вияснення реальних причин виникнення такої ситуації.

Проект рішення був прийнятий на основі звернення голови фракції «Наша Україна» В. Чинуша, який, опинившись на узбіччі політичного життя, нині перебуває на роздоріжжі (усвідомлюючи втрату рейтингу очолюваної ним політичної сили) та в пошуках сильних провладних союзників. У документі немає жодних обґрунтувань чи пояснень його вимоги. Не зміг це пояснити і секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин. Лише за поданням офіційного запиту, ударівець отримав копію звернення В. Чинуша. Однак відповіді на логічне запитання: «За що його видворили?» так і не знайшов. Та чоловік переконаний, що зазнає політичних репресій за прояв принципової позиції , а саме – недопущення лобіювання депутатами міської ради інтересів певних заможних і впливових осіб міста. Дана «люстрація» не має правових підстав і носить меркантильний характер, що пов’язаний з прагненням певних груп сформувати виконком «покірних».

Виникали і певні розбіжності у поглядах з секретарем Чернівецької міської ради Віталієм Михайлішиним.

Зокрема, до виборів народних депутатів України Олексій Коломієць ініціював і самостійно підготував рішення про виділення квартир чернівецьким учасникам олімпійських ігор. Тоді Віталій Михайлішин звернувся до ударівця з проханням не піднімати це питання до виборів, адже, будучи неспроможним оперативно вирішити цю проблему, побоювався за втрату і без того невисокого іміджу. А от після виборів Михайлішин взяв на себе зобов’язання вирішити це питання завдяки «власним зв’язкам у столиці». Спортсменів, які представляли Буковину і Україну на почесних змаганнях, запросили на засідання виконкому міськради, під час якого Михайлішин особисто пообіцяв посприяти у вирішенні нагальних проблем. Та вкотре його обіцянки виявились пустими.
А після гучного провалу секретаря Чернівецької міської ради на виборах народних депутатів України, через борги і відсутність додаткового фінансування, справа щодо допомоги спортсменам остаточно зайшла в глухий кут.

Олексій Коломієць: «Деяких членів виконкому не задовольняє моя принципова позиція у прийнятті ряду рішень. Зокрема, я ініціював заохочення учасників олімпійських ігор з Буковини. Я виступаю проти хаотичної забудови Чернівців, знищення зелених насаджень, перепланування архітектурних будівель старої частини міста під торгові та офісні приміщення, оскільки це порушує естетичний вигляд столиці Буковини. Останньою краплею стало моє категоричне протистояння винесенню рішення про надання земельної ділянки у розмірі 16 соток під ринок на Проспекті Незалежності між будинками 84 та 86, нині ж там зелена зона відпочинку для мешканців району».

З юридичної точки зору проект рішення Чернівецької міської ради містить значні порушення чинного законодавства України. Зокрема, порушується ряд статей Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування».

Варто наголосити, що зазначені у проекті рішення положення не містять вказівок чи обґрунтувань для винесення та прийняття такого серйозного рішення. А звернення фракції «Наша Україна» від 28.11.2012 р. №10, згідно Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», не має ніякої юридичної сили, а тому не може слугувати підставою зміни кадрового складу виконкому. Це черговий раз доводить, що дані дії швидше нагадують «політичне замовлення», ніж конструктивне та обґрунтоване рішення.

Фактично, депутатам Чернівецької міської ради пропонується 28.02.2013 р. на черговій сесії прийняти протиправне рішення з порушенням чинного законодавства, зокрема Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Таким чином міська влада демонструє своє істинне обличчя: чернівецьким керманичам легше працювати кулуарно, лобіюючи власні інтереси, а не відкрито і публічно, як того вимагає Закон.

peredplata