Народний депутат Зелик, уповноважений по Буковині, вважає, що нищення пам’ятників Бандері та Шухевичу є виявом боягузтва антиукраїнських сил

Народний депутат Зелик, уповноважений по Буковині, вважає, що нищення пам’ятників Бандері та Шухевичу є виявом боягузтва антиукраїнських силНапади на пам’ятники великих українців Степана Бандери та Романа Шухевича, які мали місце у низці населених пунктів Західної України у ніч на 7 березня, є виявом боягузтва антиукраїнських сил. На цьому наголосив народний депутат України від Всеукраїнського об’єднання «Свобода», уповноважений по Чернівецькій області Руслан Зелик.

За словами націоналіста, нищення пам’ятників провідникам ОУН та УПА є, безумовно, спланованою акцією. За цими діями стоять антиукраїнські сили, яким протягом останнього часу значно потурає режим Януковича. «Я більш ніж переконаний, що це помста за демонтаж бовванів Лєніна. Більше того, після заяв комуністів щодо хвиль протесту та можливих руйнувань пам’ятників Бандері та Шухевичу, є підстави вважати, що замовники та виконавці актів вандалізму 7 березня знаходяться в приміщеннях, над якими висять червоні шмати», – зазначив свободівець.

«Антиукраїнські сили діють звичними методами: під покровом ночі, підло та боягузливо. Немає сумнівів, що якщо хоча б один з цих нащадків катів НКВД спробував вчинити щось подібне в білий день, йому б магаданські копальні здалися б раєм. Ці вандали не мають підтримки від українців, тому змушені діяти як їх діди-перевертні у часи боротьби з УПА», – наголосив Руслан Зелик.

Він підкреслив, що не можна порівнювати демонтаж пам’ятника Лєніну в Охтирці з вандальним нищенням монументів Бандері та Шухевичу. Дії охтирських свободівців є цілком законними і визначені Указом Президента України «Про демонтування пам’яток тоталітарному комуністичному режимові». «Питання у тім, чому начебто українська місцева влада не поспішає виконувати президентських Указів?», – підсумував націоналіст.

Повідомляє про це прес-служба ЧОО ВО \’\’Свобода\”.

peredplata