Перевізники готують всеукраїнський страйк

Перевізники готують всеукраїнський страйкПеревізники готують всеукраїнський страйк – революцію на колесах.

Рішення про проведення акцій громадської непокори було прийнято перевізниками в зв’язку з тим, що Міністерство інфраструктури України повністю ігнорує вимоги законодавства, щодо залучення громадськості до громадського обговорення нормативно-правових актів, які розробляються міністерством, зокрема в галузі автомобільного транспорту.
Всеукраїнський страйк буде розпочато невідкладно, якщо уряд розглядатиме проект постанови Кабінету Міністрів України „Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України”, який передбачає заборону надання послуг з перевезення пасажирів з використанням автобусів, що зареєстровані як переобладнані з вантажних транспортних засобів та заборону здійснення перевезень пасажирів на відстань понад 150 кілометрів автобусами до 22 пасажирських місць, без проведення консультацій з громадськістю у формі публічного громадського обговорення, яке має провести Міністерство інфраструктури України.
На даний час проект цієї постанови проходить регуляторну процедуру. Оскільки, проект даного нормативно-правового акту є регуляторним актом, то згідно п. 21 постанови Кабінету Міністрів від 03.11.2010 р. № 996 Міністерство інфраструктури України в обов\’язковому порядку має провести консультації з громадськістю у формі публічного громадського обговорення.
Оскільки чиновники Міністерства інфраструктури України, ігнорують вимоги законодавства, то ГО „Союз перевізників України” змушена звернутися до Генеральної прокуратури з проханням втрутитись в цю ситуацію.
За словами президента ГО „Союз перевізників України” Валентина Демчука: ”Бездіяльність чиновників Міністерства інфраструктури України може призвести до того, що в Україні можуть розпочатися не просто масові акції протесту перевізників, а ціла революція на колесах”.

Інформаційний відділ ГО „Союз перевізників України”

peredplata