Голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру хоче поставити край неособистому голосуванню ВІДЕО

Голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру хоче поставити край неособистому голосуванню ВІДЕОУ відповідь на наші запитання щодо піанізму в стінах Чернівецької обласної ради, її голова Михайло Гайничeру повідомив, що \”таким проявам, якщо вони мали місце, треба покласти край\”.

Так, на наше запитання, чи вважає голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру законним рішення, які приймаються неособистим голосування депутатами від партії регіонів, що стосується звільнення керівників книгарень, той відповів, що не може коментувати законність чи незаконність прийнятих рішень, на це є інші інстанції.

Коли ж ми уточнили – а те, що депутати голосують і за себе, і за свого сусіда, чому є відеодокази, чи це є нормальним?

– Я не вважаю це нормальним, – відповів Михайло Гайничеру. – Більше того, я попереджав і буду попереджати депутатів. Але у нас зала сконструйована таким чином, що мені особисто не видно, як голосують депутати. Коли хтось з депутатів звертається до мене зі зверненням, то я обов\”язково роблю депутатам (які неособисто голосують, – ЧАС) попередження і пропоную цього не робити. Але, зважаючи на ті тенденції, які є сьогодні в Україна, я переконаний, що таким проявам (піанізму, – ЧАС), якщо вони мали місце, треба покласти край.

Варто зауважити, що регіонали надто підхопили ідею поіменного голосування, хоча, погодьтесь, вона не гарантує особистої присутності депутата під час такого голосування. Хоча, саме на цьому (поіменному голосуванні) наголошують регіонали. Для них страшніше неголосування, аніж голосування за сусідів. Ми ж запитали у голови облради, чи погоджується, він, що поіменне голосування не забезпечує особистого голосування.

Михайло Гайничеру відповів наступне:

– Режим поіменного голосування, на мою думку, він значно підвищує відповідальність депутата за те рішення, за яке він голосує або не голосує… Після тих процесів, об\”єктивних процесів, які відбуваються стосовно персоналізації голосування депутатів…, ця проблема у нас буде знята, сподіваюсь, раз і назавжди.

Ми теж сподіваємось на це.

ВІДЕО

peredplata