РАДА ЗРОБИЛА КРОК ДО ВИБОРІВ У КИЄВІ ЗА СЦЕНАРІЄМ ПАРТІЇ РЕГІОНІВ

РАДА ЗРОБИЛА КРОК ДО ВИБОРІВ У КИЄВІ ЗА СЦЕНАРІЄМ ПАРТІЇ РЕГІОНІВВерховна рада прийняла в першому читанні за основу постанову про проведення виборів мера Києва та Київради, як того пропонувала ПР.

За це рішення проголосували 293 депутати.

Крім того Верховна рада прийняла рішення скоротити термін підготовки постанови до другого читання.

За словами лідера Батьківщини Арсенія Яценюка, це дасть можливість розглянути постанову наступного сесійного тижня.

Партія регіонів із самого початку наполягала на тому, щоб не призначати вибори зараз, а щоб прийняти постанову тільки в першому читанні. Тому провалила попереднє голосування.

У свою чергу лідер фракції ПР Олександр Єфремов заявив, що Партія регіонів готова розглядати постанову за скороченою процедурою лише у випадку наявності рішення КС.

\”Ми спочатку виходили з цієї пропозицією і я дякую нашим колегам за те, що ми врешті-решт прийшли до нього\”, – сказав він.

\”Ми, як фракція, будемо приймати рішення після роз’яснення КС. Якщо він встигне дати за часом скороченої процедури, ми будемо голосувати за рішенням КС, якщо ні – ми чекатимемо на рішення КС. Щоб потім не було інсинуацій, що Партія регіонів когось обманює\”, – сказав Єфремов.

Між тим Олександр Турчинов наголосив, що для того, щоб вкластися в конституційні терміни, постанова про призначення виборів у Києві має бути проголосована не пізніше 2 квітня.

А Петро Порошенко підкреслив, що станом на четвер у Конституційному суді провадження за зверненням депутатів від ПР не відкрито.

\”Це означає, що цієї справи в КС не існує і жодних заборон і обмежень щодо виборів в Києві не існує\”, – заявив він.

Перед цим Партія регіонів і КПУ провалили голосування цієї постанови в цілому.

В своєму поданні до КС \”регіонали\” просять роз’яснити конституційність проведення виборів мера і Київради в один і той самий день.

Опозиція вважає, що ПР у такий спосіб намагається відтермінувати вибори до 2015 року.

Постанова пропонує призначити вибори мера Києва і Київради на 2 червня цього року.

Українська правда

peredplata