Папієв, Гайничеру і Галиць голосували проти української мови

Папієв, Гайничеру і Галиць голосували проти української мовиПро це пише на своїй сторінці на Фейсбуці нардеп Максим Бурбак. Зокрема, він пише, що згідно з протоколами поіменних голосувань депутатів Чернівецької обласної ради на останніх пленарних засіданнях, ініційоване депутатом від «Фронту змін» Миколою Салагором питання «Про ситуацію, яка склалася в Чернівецькій області після прийняття Закону України «Про засади державної мовної політики», не було підтримане більшістю. І в той час, коли навіть дехто з «регіоналів» і «бютівців» голосують «за» підтримку української мови, очільники «краю, де варто жити» Михайло Папієв та Михайло Гайнічеру голосують проти. Також і визначний \”патіріот\” Георгій Галиць висловив своє ставлення до державної мови, проголосувавши «проти». «Не голосував» за це питання і заступник голови обласної ради Валентин Маніліч.

\”

Виникає закономірне питання: а чому нашою областю керують українофоби? Буковина ж– не Донбас.

Також на цій сесії голосувати за українську мову утримався Михайло Березовський, не голосував головний освітянин краю та кандидат в депутати по патріотичному округу Михайло Бауер(хоча всі його зауваження на профільній комісії були враховані), проти проголосував і \”спеціаліст\” в будівельній галузі Валерій Карвацький.

З усього депутатського корпусу на підтримку української мови виступили 33 депутати. З цього можна зробити висновок – незабаром регіональною, якщо не другою державною на Буковині має стати румунська? Мабуть, за це тоді одноголосно проголосують ті, хто так не любить рідну мову

\”, – пише Максим Бурбак.

peredplata