У Чернівцях доведено: влада боїться людей

У Чернівцях доведено: влада боїться людейЗаява голови обласної організації партії ВО «Батьківщина» Івана Мунтяна

щодо відповіді Чернівецької міської ради

на повідомлення про проведення 30 березня мирної акції опозиції

Сьогодні на повідомлення обласної організації партії ВО «Батьківщина» міськрада надіслала довжелезного листа. Довгі і плутані роз’яснення у листі заступником міського голови П.Ротарем, який підписав лист, щодо прав і свобод громадян зводяться до одного: опозиції рекомендують змінити місце проведення акції. Тому що, виявляється, у суботу від 10 ранку до 20 вечора усі центральні майданчики міста будуть зайняті якимись вітальними мітингами маловідомих організацій.

Таку тактику влада уже застосовувала під час місцевих виборів, коли міськрада відмовила опозиції у проведенні її телемосту через начебто мітинги на всіх площах міста молодіжки непопулярної в області партії влади. Того дня всі площі так і залишилися порожніми, адже де Партія регіонів набере стільки своїх прихильників, аби зранку до ночі зайняти центр міста? Їх просто немає в природі!

Представники влади знову йдуть проти громади, проти десятків тисяч буковинців, які мають намір прийти в суботу в центр Чернівців, аби виступити разом проти антинародної політики президента і Партії регіонів.

Оскільки повідомлення міської ради має рекомендаційний характер, а стаття 39 Конституції України, яку міськрада, вочевидь, уважно читала, оскільки неодноразово на неї посилається, гарантує нам право мирних мітингів, походів і демонстрації, то вважаємо наше завчасне повідомлення про намір провести мирну акцію достатнім для її проведення. Жоден закон не забороняє і жодна провокація не перешкодить депутатам різних рівнів провести в такому форматі зустріч зі своїми виборцями.

Завдання влади – забезпечити нам безперешкодне її проведення і громадський порядок, права і свободи інших людей. Закликаємо владу, яка живе з наших податків, виконувати свою роботу, а не перешкоджати демократії.

З повагою

прес-служба обласної організації партії ВО \”Батьківщина\”

peredplata