Янукович хоче виборів президента в один тур

Про це у своєму блозі на \”Українській правді\” пише Сергій Лещенко. Віктор Янукович винайшов ще один сценарій продовження своєї влади. Поки опозиційні штаби Арсенія Яценюка та Віталія Кличка підраховують, кому з них доведеться підтримувати колегу-опозиціонера в другому турі виборів, влада впритул підійшла до нового сценарію – внесення змін до законодавства, які дозволятимуть обирати президента… одним туром.

Про це повідомляють інформовані люди в Партії регіонів. І про це ж написав у блозі, що залишився непоміченим, Ігор Попов, який зараз працює чиновником середньої ланки в новій команді.

Власне, сценарій обрання президента в одному турі фактично без проблем гарантує другий термін Януковича. Адже поки жоден опозиціонер не має в першому турі переваги над ним – і ніхто не готовий поступитися на користь єдиного кандидата від опозиції.

Ви запитаєте – а хіба парламент проголосує зміни до законодавства, щоб обирати президента в один тур?

Цей парламент – не проголосує. Але, як кажуть джерела, цей парламент і не існуватиме на момент, коли треба буде вносити зміни до законодавства.

Ви запитаєте: А хіба в нинішньому парламенті є самогубці серед навіть регіоналів, які складуть мандат в ім\’я порятунку Януковича? Хіба заради його безхмарного майбутнього витрачали вони свої мільйони доларів, щоб відмовитися від депутатства, навіть не почавши відбивати кошти?

Ні, нинішні депутати не будуть складати мандати. За сценарієм Януковича, Верховна Рада має бути розпущеною… за підсумками референдуму, який введе в дію нову Конституцію, де буде передбачено двопалатний парламент. І нижня палата буде обиратися виключно в мажоритарних округах, що гарантуватиме Партії регіонів половину депутатських місць, якщо взагалі не дві третини.

Закон про референдум, що гарантує пряму імплементацію його підсумків, так само непомітно було ухвалено минулого року.

Ви запитаєте: а хіба ми, люди, вільні громадяни вільної України, на це погодимося? Думаю, Янукович на це взагалі не звертає уваги. Не тому, що він такий самовпевнений. А тому що такої категорії для нього просто не існує. Бо як інакше, думає він, я опинився в цьому кріслі?

peredplata