Виборів в Києві не буде

Виборів в Києві не будеВерховна Рада не призначила вибори у Києві. За це рішення проголосували 209 депутатів.

Не голосували Партія регіонів, крім 3 депутатів – Віктора Бондаря, Павла Балоги та Івана Куровського. Від КПУ проголосували 21 депутат.

Батьківщина дала 91 голос, Удар – 41, Свобода – 36, позафракційні – 17.

З Батьківщини не проголосував Олекснадр Турчинов. Як пізніше повдіомив Володимир Ар\’єв, Турчинов хворіє.

Після цього 2 фракції Батьківщина та Свобода попросили оголосити перерву на 30 хвилин.

Перед голосуванням лідер \”Батьківщини\” Арсеній Яценюк пропонував провести сигнальне голосування, однак Рибак відмовився це робити.
Перед цим представник Партії регіонів Володимир Олійник заявив, що Партія регіонів підтримує ідею проведення виборів, але лише після рішення КС за їхнім поданням.

Крім того, він заявив, що без змін до закону про столицю, ми оберемо \”віртуального міського голову з обмеженими повноваженнями\”.
Водночас від профільного комітету виступала заступник голови, комуністка Михайленко, яка зазначила, що жодних поправок до проекту постанови за час з прийняття її в першому читанні не надходило. Вона також зазначила, що на 3 квітня пропонувалося провести засідання комітету з цього приводу.
Як відомо, опозиція пропонує призначити вибори мера та вибори до Київради на 2 червня. Вівторок 2 квітня – є крайнім терміном для прийняття відповідної постанови.

В першому читанні ця постанова була прийнята з другої спроби 21 березня.

У свою чергу Партія регіонів направила до КС подання щодо конституційності проведення виборів до Київради та місцевого голови в один день і заявила, що до цього рішення голосувати не збирається.

Про це повідомляє \”Українська правда\”.

У депутата з Буковини Максима Бурбака, за його словами, не спрацювала картка і він терміново написав заяву на ім\’я голови ВРУ. Прикро, але подібна ситуація була сьогодні також і з іншими депутатами від опозиції, каже Максим Бурбак.

Наразі опозиція заблокувала трибуну, аби парламентарі повернулись до розгляду цього питання. Тим часом представники Партії регіонів йдуть з Верховної Ради.

Світлина Українська правда

peredplata