Шах і мат опозиції

Шах і мат опозиціїОпозиції сьогодні поставили шах і мат. Але втрати – це зараз питання навіть не другого і не третього плану. Це особиста відповідальність лідерів опозиції і тих, хто привів у Верховну Раду цих чотирьох депутатів.

Насправді це дрібниці, порівняно з тим, що відбулося сьогодні. «Більшість», якщо не зробила крок назустріч повній диктатурі, то точно віддалила Україну від курсу демократичного розвитку. Моя особиста думка, що засідання на Банковій – це сценарій по дискредитації законодавчої гілки влади, після чого піде референдум і зміна Конституції. А далі – Білорусь-2.

Що у відповідь зробила опозиція? Звела усе до рівня дрібних розборок між собою. Оцінка реальної загрози – на межі мови дипломатії і комплексу жертви. Знову оголошення «революції» за графіком, потім її перенесення. Знову немає чіткої мотивації, немає мети, людям не пояснюють за що потрібно вийти на вулицю. Якщо і цього разу опозиція це проковтне – робити у Верховній Раді нічого. Можна сміливо здавати мандати і розходитися по хатах.

Що би я просив депутатів: не чекаймо з моря погоди. Давайте уже сьогодні визначатися – де ми розгортаємося. Але не в суботу, не в неділю, а максимум – завтра. Де забиваємо перший кілок, який план дій пропонуємо людям, щоб вони нас зрозуміли. І нехай вони визначаються – потрібно їм виходити на вулицю, чи ні. Але уже на постійній основі. Цілодобово і до переможного.

Віктор Балога

Яценюк: троє депутатів відкликали свої заяви про вихід з \”Батьківщини\”

Лідер фракції \”Батьківщини\” Арсеній Яценюк продемонстрував заяви трьох опозиційний депутатів про відкликання їх заяв про вихід з фракції.

Про це повідомляє кореспондент \”Української правди\”.

Як відомо, раніше на альтернативному засіданні більшості на Банковій спікер Володимир Рибак зачитав заяви депутатів Олега Канівця, Віталія Немілостивого, Романа Стаднійчук і Ігора Скосара про вихід зі складу фракції \”Батьківщини\”.

За словами Яценюка, заяви, датовані сьогоднішнім числом, написали Немилостивий, Стаднійчук та Скосар. \”Вони особисто пішли реєструвати ці заяви в апараті Верховної Ради\”, – сказав Яценюк \”Українській правді\”.
Водночас опозиціонер Анатолій Гриценко заявив, що Канівець написав заяву про вихід з фракції \”на знак протесту проти травлі, яку йому організував куратор \”Батьківщини\” у Львівській області, депутат Віктор Швець\”.

\”Він писав Яценюку і Турчинову – якщо ви не відкличете Швеця, я вийду з фракції. Він погоджував зі мною своє рішення. Я писав Яценюку і Турчинову, щоб вони відкликали Швеця\”, – зазначив Гриценко.

Водночас, за його словами, Канівець не приєднається до більшості. \”Він не тушка, він не піде у більшість. Це була реакція на його дискредитацію з боку Швеця\”, – додав Гриценко.

peredplata