Хто радить очільникам буковинського краю

Хто радить очільникам буковинського краюПро керівників Чернівецької ОДА та міської ради ми чуємо часто і багато. Але, як-то кажуть, «свита робить короля». То ж яка свита у наших очільників? Хто їм радить? Хто нашіптує Михайлу Папієву та Віталію Михайлішину на вухо, коли, що і як краще зробити? Хто є їхніми сірими кардиналами? І скільки вони отримують за свої поради?

Ми надіслали запити до Чернівецької міської ради та Чернівецької ОДА, аби ті нам надали інформацію про радників на платній та на громадській основі й про їхню зарплатню.

Папієв без радників

За повідомленням Чернівецької обласної держад-міністрації, у їхньому штатному розписі відсутні посади радників голови ОДА. Але так хитро написали: «за період з 1 січня 2013 року по цей час». Як це розуміти? Ми ж питали взагалі, хто є радником. Відбулись зміни у штатному розписі? Ми повинні здогадуватися? Стосовно радників, які здійснюють свою діяльність на громадських засадах, з ОДА відповіли, що на сьогоднішній день таких у Па-пієва немає.

Отож, хто радить голові Чернівецької ОДА, залишається наразі таємницею. Може, він взагалі без радників працює, а може, ця посада нині по-іншому називається – помічник, консультант чи ін. Ми все-таки будемо з’ясовувати. Знаємо тільки, що в 2011 році у нього був один радник на платній основі – Ярослав Басняк (був ще радником Куліша) із зарплатнею в 1600 грн.

Михайлішину радять юристи

Хто радить очільникам буковинського краюНа відміну від ОДА, від Чернівецької міської ради ми отримали повну відповідь на запит. Там докладно розповіли і про радників Михайлішина, і про їхні заробітки. Правда, посада «радник голови Чернівецької міської ради», коли голови як такого насправді немає, звучить дивно. Є секретар, виконуючий обов’язки. Але, попри те, Віталію Михайлішину радять шестеро осіб. З них троє — на платній основі, а троє — на громадських засадах.

Радниками на платній основі є Віталій Данчук із зарплатнею 3400 грн. з доплатами та преміями, Роман Довгалюк (був уповноваженим від Партії регіонів на виборах 2012 року за 201-м чернівецьким округом) — 3600 грн. та Борис Руснак (кажуть, саме завдяки його порадам «пішли» Миколу Федорука в Чернівецькій міській раді та Руслана Панчишина в Новодністровську) з такою ж зарплатнею. Поза штатом (безкоштовно) секретареві радять Сергій Осачук (радник з питань культурної політики та міжнародних відносин, його пов’язують з громадською організацією «Рідне місто», яка «провела» в Чернівецьку облраду Андрія Білогорку, перегравши ставленика від Партії регіонів), Ольга Сабецька (радник з питань міжнародного співробітництва) та Сергій Савєльєв (радник з питань молодіжної політики, командир Чернівецького зведеного гірничорятувального (аварійнорятувального) загону постійної готовності).

Отже, в.о. голови Чернівецької міської ради поради коштують більше 10 тисяч гривень в місяць. Що і як йому радять — висновки можна робити за наслідками діяльності міської ради та її виконавчих органів протягом останніх двох років.

Надія ВІРНА

ПОВТОРНИЙ ЗАПИТ В ОДА СТОСОВНО РАДНИКІВ

Чернівецька обласна
державна адміністрація

Надії Бабинської
кореспондента газети «Час»

ЗАПИТ НА ОТРИМАННЯ
ІНФОРМАЦІЇ

Відповідно до ст. 34 Конституції України кожен має
право на інформацію, що передбачає можливість вільного одержання,
використання, поширення, зберігання та захисту інформації, необхідної для
реалізації своїх прав, свобод і законних інтересів. Відповідно до закону «Про
доступ до публічної інформації» прошу надати:

Надайте, будь ласка, інформацію про помічників
(консультантів, асистентів, кураторів, «правих рук», помагачів) голови
Чернівецької ОДА, а саме:

1) Прізвище, ім’я та по-батькові помічників
(консультантів, асистентів, кураторів, «правих рук», помагачів) на платній основі ( з вказанням зарплатні з
доплатами і преміями за січень та лютий 2013 року)
2) Прізвище, ім’я та по-батькові батькові
помічників (консультантів, асистентів, кураторів, «правих рук», помагачів) на
громадських засадах.

Відповідь
прошу надати у встановлені законом терміни письмово на електронну пошту:
virna@i.ua та chas_@ukr.net.

peredplata