Будинок культури в Сокирянах побудують за 60 мільйонів

Будинок культури в Сокирянах побудують за 60 мільйонівУправління капітального будівництва Чернівецької облдержадміністрації оголосило тендер на будівництво районного будинку культури в місті Сокиряни. Очікувана вартість закупівлі становить понад 60 млн грн. Торги відбудуться 7 травня. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Заплановано завершення до кінця 2014 року будівництва будинку культури, яке було розпочато понад 20 років тому.

Раніше Відділ з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю апарату Сокирянської райдержадміністрації повідомляв про плани районної влади завершити будівництво найближчим часом за рахунок коштів, які надходитимуть з будівництва Дністровської ГАЕС.

«Приблизна вартість всіх робіт становить понад 28 млн. грн.», – йшлось у повідомленні РДА.

Однак наприкінці 2012 року прес-служба Чернівецької облдержадміністрації повідомила, що кошторис виріс вже до 60 млн грн.

При цьому губернатор Михайло Папієв заявив, «що це буде найсучасніший будинок культури в Україні серед усіх районних центрів держави».

За словами губернатора, тут планується розмістити 3D-кінотеатр, концертний зал розраховано на 500 місць.

Населення Сокирян становить близько 10 тис чол.

Для порівняння, 60 млн грн., виділені на добудову будівлі, в якій вже є несучі конструкції, – це вдвічі дорожче, ніж коштує нове будівництво десятиповерхового будинку на 147 квартир у Полтаві, вартість якого становить 32,55 млн грн.

Джерело та світлина Наші Гроші

peredplata