На Буковині створено громадську раду “За українську державність”

В Чернівцях 2 квітня відбулися установчі збори Чернівецької обласної громадської ради “За українську державність”. Збори відбулись на виконання Звернення Форумів обласних громадських організацій, які відбувалися у Львові в минулому році та 11 січня цього року, коли було започатковано процес об’єднання і спільних дій громадських організацій в Чернівецькій, Івано-Франківській, Тернопільській та інших областях України. Тоді ж було створено оргкомітет з підготовки Всеукраїнського з’їзду громадських організацій.

Метою Громадської ради є об’єднання зусиль для спільних дій у найважливіших справах нашого краю і України, узгоджена участь у громадсько-політичному житті задля зміцнення української державності, мови, культури, духовності та соціально-економічного розвитку.

До Громадської ради увійшли громадські організації нашого краю, діяльність яких базується на засадах української національної ідеї. Бажання діяти злагоджено висловили представники як “зрілих” організацій таких як ЧОО “Просвіта”, Товариство політв’язнів і репресованих, “Книга пам’яті”, спілки журналістів, письменників, інших творчих спілок та організацій, так і молодіжних громадських організацій: “Тризуб”, Молодий РУХ, Клуб Української Молоді, Молодіжний Фронт Змін, Студентський парламент та ін.
Установчі збори Громадської ради прийняли Декларацію:

ДЕКЛАРАЦІЯ

Чернівецької обласної громадської ради “За українську державність”

Чернівецька обласна громадська рада “За українську державність” (далі — Громадська рада) об’єднує громадські організації, товариства, спілки та окремих громадян Чернівецької області на добровільних засадах з метою зміцнення української державності, мови, культури, духовності та соціально-економічного розвитку краю.

Головним завданням Громадської ради є об’єднання і координація зусиль громадських організацій, товариств, спілок у відстоюванні соціально-економічних, правових, культурних інтересів громадян нашого краю та України в цілому.

Організаційною основою Громадської ради є її робочі органи, зокрема, Координаційна колегія, до складу якої входять повноважні представники всіх громадських організацій, товариств і спілок, які підписали цю Декларацію.

Громадська рада відкрита для співпраці з усіма громадськими організаціями національно-патріотичного спрямування, органами громадського самоврядування та представниками влади.

Ми, що нижче підписалися, підтверджуємо бажання діяти злагоджено, відповідно до цієї Декларації та Положення про Громадську раду задля збереження української нації і держави.

Світлина УНІАН

peredplata