\”Ви на мене голос не піднімайте, бо вас зараз швидко приберуть\” – Порошенко свариться з працівниками аеропорту (відео)

"Ви на мене голос не піднімайте, бо вас зараз швидко приберуть" - Порошенко свариться з працівниками аеропорту (відео)У мережі з\’явилося відео сварки президента України Петра Порошенка з працівниками держпідприємства \”Зал офіційних делегацій\” в аеропорту \”Бориспіль\”.
15 березня Петро Порошенко перед вильотом до Берліна зустрівся з працівниками держпідприємства, які потрапили під скорочення.

Це підприємство входить у структуру Державного управління справами, яке, зокрема, обслуговує Президента.

Порошенко заявив протестувальникам, що скорочення не скасують.

\”У нас сьогодні є позиція економії державних коштів. Янукович коштував країні 1,5 млрд гривень на місяць. На президента зараз витрачають 800 млн. Ми скоротили 700 млн гривень. Адміністрацію президента скорочено на 40%. Тому що в бюджеті сьогодні, коли йде війна, ніхто нікого утримувати не буде. За рахунок коштів Державного управління справами зараз фінансується війна\”, – пояснив Порошенко.

\”І тому відбувається скорочення в повній відповідності до закону. Кому здається, що є порушення закону – є суд, я гарантую вам, що ніхто не втручатиметься в судову справу. І всі судові рішення будуть виконані. Крапка. Але те, що не можна скорочувати апарат державних підприємств, апарат державних управлінь, – це неправда. І тому ми будемо скорочувати Адміністрацію президента, а Державне управління справами буде скорочувати свої витрати. Це чесно щодо українського народу\”, – зазначив президент.

Голова держави порадив кожному, хто не згоден з таким станом справ, звертатися до суду.

\”Але утримувати на гроші платників податків, коли не вистачає армії, ось ці споруди я не буду\”, – підсумував він.

Нагадаємо, що в лютому частина скорочених працівників Залу офіційних делегацій почали страйк.

peredplata