На Буковині засідання комісії з питань медицини, соцзахисту та АТО виявило чимало проблемних питань у профільних сферах

На Буковині засідання комісії з питань медицини, соцзахисту та АТО виявило чимало проблемних питань у профільних сферахВ Чернівецькій обласній раді під головуванням УКРОПівця Ігоря Малишевського відбулося розширене засідання Постійної комісії з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх сімей. В засіданні взяли участь волонтери, учасники АТО та громадські активісти. Перед ними з доповідями виступили керівники департаментів економіки, соц. захисту, охорони здоров’я ОДА.

Під час виступів працівників профільних департаментів відбулася активна дискусія. Було виявлено чимало спірних питань стосовно надання послуг громаді області. На думку учасників АТО та членів комісії, якість роботи департаментів потребує значного підвищення рівня.

Як висновок, комісія рекомендувала покращити роботу департаментів. Найближчим часом профільна комісія планує повторно заслухати представників сфери соц.захисту і медицини відносно піднятих питань.

Також члени комісії з питань медицини, соц.захисту та підтримки учасників АТО звернулися до облдержадміністрації щодо розгляду можливості пільгових кредитів на житло для учасників антитерористичної операції, а на наступне засідання запросили військового комісара області для ознайомлення з інформацією про отримання статусу учасника бойових дій.

На завершення засідання комісія вирішила створити робочу групу, яка вивчатиме діяльність профільних закладів. Присутнім учасникам АТО було запропоновано ввійти до складу комісії з правом дорадчого голосу. Відтепер засідання Постійної комісії з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх сімей на Буковині відбуватимуться тільки у відкритому, публічному режимі в присутності громади.

Джерело

peredplata