На крісло генпрокурора претендують сім кандидатів

На крісло генпрокурора претендують сім кандидатівПро це пише \”Апостроф\”, посилаючись на джерела у кулуарах Верховної Ради.

Незважаючи, що питання з відставкою Шокіна юридично досі не закрите, у кулуарах вже активно обговорюються кандидатури нового генпрокурора. За словами депутатів, найчастіше серед претендентів на цю посаду називаються прізвища Юрія Луценка і Павла Жебрівського. Ходять розмови з приводу кандидатур Анатолія Матіоса, Віталія Каська, Давида Сакварелідзе, Михайла Саакашвілі і навіть самого Єгора Соболєва.

За словами нардепа Ігоря Луценка, ходили чутки про схему, за якої Юрія Луценка можуть спочатку призначити заступником Шокіна, а потім, після його відставки, просто зробити виконуючим обов\’язки генпрокурора. \”Ідея полягала у тому, щоб призначити його заступником, оскільки він за освітою і іншим параметрам не відповідає вимогам. А потім, після відходу Шокіна у відставку, Луценко ставав би тимчасово виконуючим обов\’язки генпрокурора\”, – зазначив нардеп.

Кандидатуру Жебрівського депутати вважають \”прохідною через парламент\”. \”Жебрівський у хороших відносинах з президентом Порошенко. Він має кредит довіри від глави держави\”, – зазначив один з нардепів.

Щодо Сакварелідзе, то за словами Ігоря Луценка, можливою перешкодою для нього може стати, що він досі не відмовився від грузинського громадянства.

peredplata