В ОТГ по Шипинськи чи по Косарівськи?

В ОТГ по Шипинськи чи по Косарівськи?Лоша ще не народилось, а йому уже зшили капейстру. Так поступили в селі Шипинцях проголосувавши, за приєднання до ОТГ з м. Кіцмань. Незважаючи на те, що таке приєднання на даний момент по закону неможливе(с. Шипинці і м. Кіцмань не мають спільної адміністративно-територіальної межі та постійного транспортного сполучення). А це є однією з умов, щоб таке об’єднання відбулося. Таке об’єднання можливе, якщо громади сіл Ошихліби та Витилівка приєднаються до громади м. Кіцмань. Але там люди далекоглядні і розуміють, що таке об’єднання нічого доброго не передбачає. Вони утрималися від такого об’єднання і «взяли паузу», але влада їх не залишить в спокої. Їх будуть ламати через коліно і викручувати руки, щоб вони приєдналися до Кіцманя. Чи витримають Ошихліби і Витилівка таке випробування покаже час

Тепер щодо так званих зборів і розширеної сесії села Шипинці.
Нехтуючи принципами добровільного об’єднання територіальних громад, а саме прозорості і відкритості, мало хто з жителів села Шипинці знав, що такі збори повинні були відбутися. Проте в примусовому порядку були «запрошені» ті жителі села Шипинці, які отримують зарплату з бюджету сільської ради. Це працівники сільської ради, будинку культури, дитячого садка, ФАПів, а також техпрацівники школи та вчителі, які були чітко проінструктовані, як треба проголосувати. Таких жителів набралось аж менше 0,5% від жителів села.
Голова сільської ради довго розповідав про «покращення», яке чекає на жителів села Шипинці і що буде вислухана і врахована думка кожного жителя, але коли прозвучали перші запитання, голова почав нервувати і замість відповіді прозвучали тільки образи.
Багато жителів села Шипинці вважає, що найкращим варіантом об’єднання в ОТГ є об’єднання з центром в селі Шипинці, але через недовіру до сільського голови села Шипинці жителів села Дубівці таке об’єднання поки що не обговорювалося. Досить сильна громада могла би бути, якщо б Шипинці приєдналися до ОТГ Мамаївці-Лужани. Але через складні особисті відносини між головою села Шипинці і головою ОТГ Мамаївці-Лужани таке об’єднання малоймовірне.

Як далі все складеться – невідомо. Переможе здоровий глузд чи амбіції і цинізм керівників?
Лучик І. В.

Від редакціїТаку безглузду конфігурацію ОТГ знаючі люди пов\”язують з нардепом Рибаком, якийхоче робити добре своєму претеже, голові Кіцманської ОТГ Булезі. Про шипинських людей там не думають. Аще на підмогу Рибак використовує Косаря, який тепер за голову Кіцманської РДА. Аби Косар був слухняним йому постійно нагадують про зв\”язки з партією регіонів, служіння їй і можливу люстрацію.

Косар боїться і робить все, що йому скажуть.

А ми нагадаємо Косарю день 11 квітня 2013 року, ями на дорогах Кіцманьщини і службу його Папієву иа ПР.

peredplata