Вакарчук “відкусить” рейтинг Зеленського та Порошенка – соціолог

Якщо Святослав Вакарчук піде на парламентські вибори зі своєю політсилою, то відбере рейтинг у Володимира Зеленського та Петра Порошенка. Про це сказав соціологВолодимир Паніотто.

“Його політична сила “відкусить” частину в Зеленського, частину – в Порошенка. Бо це теж національно орієнтований електорат”, – сказав експерт в інтерв’ю “Обозреватель”.

“Вакарчук втратив підтримку через відмову брати участь у президентських виборах. Але якщо він рішуче заявить про намір йти на парламентські, то повернеться на рівень, який у нього був півроку тому”, – зауважив соціолог.

Вакарчук має шанс потрапити до п’ятірки лідерів, каже Паніотто.

“За умови, що почне робити реальні кроки. Мені здається, його поведінка (заяви про те, що він іде в політику, а потім відмова балотуватися) людям набридла”, – сказав експерт.

Вакарчуку слід оголосити про своє рішення якомога швидше, вважає соціолог.

“Якщо він оголосить про це та буде десь якось з’являтися на екранах. Не думаю, що може досягти того ж, чого досяг Зеленський, бо у нього відсутній свій телеканал.

Незважаючи на інтернет, на те, що молодь не дивиться телевізор, телебачення залишається фактором номер один у впливі на людей.

Наприклад, той-таки Гриценко дуже непогано починає, але ближче до виборів, коли з’являється дуже багато різної політичної реклами й люди, які мають і гроші, і доступ до медіа, починають активно поводитися, – його витісняють.

Тому Вакарчук, який у перших рейтингах випереджав Зеленського, навряд чи досягне того ж рівня, що і Зеленський. Зеленський і президентом став, і має медіа-ресурс.

Але Вакарчук повинен потрапити до парламенту доволі впевнено”, – пояснив Паніотто.

Музикант Святослав Вакарчук 16 травня представить команду, з якою йтиме на парламентські вибори. Про це повідомляє ICTV, посилаючись на власні джерела.

peredplata