Майбутня коаліція: депутат прогнозує, з ким об’єднуватиметься партія Зеленського

Умовної більшості у парламенті Зеленський вже не отримає. Побачимо, з ким він створюватиме коаліцію.

Це зазначив народний депутат України Олександр Черненко в ефірі програми «Коментарі» на телеканалі ZIK.

Згідно з результатами соціального моніторингу Українського інституту соціальних досліджень ім. О. Яременка щодо рейтингу політичних партій, який провели у травні 2019 року (було опитано 2121 респондент, похибка 1,2-2,2%), до парламенту проходять «Слуга народу» (39,9%), Опозиційна платформа «За життя» (11,2%), «Солідарність» (9,9%), «Батьківщина» (9,6%), «Сила і честь» (5,3%). Не проходять до парламенту «Громадянська позиція» (4,3%), «Опозиційний блок»(3,2%), «Голос»(3%), «Радикальна партія» (2,8%) та «Самопоміч» (2%).

Зважаючи на рейтинги партії, Олександр Черненко не зміг точно сказати, з ким Володимир Зеленський будуватиме коаліцію.

«Якби вчора на позачерговому засіданні ми проголосували запропоновані зміни до виборчого законодавства, то Зеленський міг би взяти монобільшість у парламенті, зважаючи на сьогоднішні настрої. Але умовної більшості у Зеленського вже не буде», – впевнений Черненко.

Депутат зауважив, що зважаючи на обговорення у Раді запропонованих змін до виборчого законодавства, можна було побачити, які політики та партії планують про об’єднання із новою владою після позачергових парламентських виборів.

«Я не знаю, з ким він буде створювати коаліцію, але вчора я спостерігав за тим, які фракції дуже конструктивно хвалили і закон, який запропонував Зеленський, і кроки нового Президента – це, зокрема, фракція «Батьківщини». Можливо, вони сподіваються, що у майбутньому парламенті зможуть створити з ним коаліцію», – прогнозує Олександр Черненко.

Нагадаємо, 22 травня депутати зібралися на позачергове засідання Верховної Ради України, але законопроект Президента України Володимира Зеленського щодо внесення змін до виборчого законодавства, а також альтернативний депутатський навіть не включили до порядку денного.  Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2019/05/24/maybutnya_koalitsiya_deputat_prognozuie_z_kym_obiednuvatymetsya_partiya_1578575

peredplata