Вакарчук показав “Голос”

Список. З самого ранку суботи партія Вакарчука почала приємно дивувати виборців несподіваними прізвищами у списку.

Першим у публічну площину вийшов шоумен Сергій Притула, який зізнався, що йде по списку “Голосу”. Але обрав для себе не друге чи третє місце, а тридцяте.

Притула спеціально продумав цей прийом, щоб мотивувати виборців голосувати за “Голос”.

Зараз у партії Вакарчука, за даними соцопитувань, рейтинг піднявся до рівня 5,6%. Щоб шоумен потрапив до Ради, “Голос” має набрати більше 13% голосів.

Трохи згодом “Голос” анонсував приєднання до команди Вакарчука ще одного “важковика” – згаданого заступника головреда “Дзеркала тижня” Сергія Рахманіна.

На відміну від Гройсмана чи Смешка, Вакарчук оприлюднив одразу весь партійний список і попросив громадськість та ЗМІ додатково його перевірити. Це може виявитися непросто, адже майже весь список складений з людей, яких з першого погляду важко згадати: більшість кандидатів від “Голосу” ніколи не займались політикою.

Перша десятка партії Вакарчука така:

№1. Святослав Вакарчук – лідер партії;

№2. Юлія Клименко – екс-заступник міністра економіки;

№3. Кіра Рудик – керівниця IT-компанії Ring Ukraine, яка є частиною американської компанії, купленої не так давно Amazon’ом за 1 мільярд доларів;

№4. Ярослав Железняк – радник прем’єр-міністра з парламентських відносин;

№5. Олександра Устінова – активістка, член правління “Центру протидії корупції”;

№6. Олег Макаров – депутат Київради, партнер юридичної фірми “Василь Кісіль і Партнери”;

№7. Ярослав Юрчишин – виконавчий директор Transparency International Ukraine;

№8. Сергій Рахманін – журналіст, заступник головного редактора “Дзеркала тижня”;

№9. Соломія Бобровська – колишня заступниця губернатора Одещини Саакашвілі. Кілька місяців працювала в.о. губернатора після його відставки. Була членом команди Анатолія Гриценка і активно допомагала йому під час виборчої кампанії.

№10. Ольга Стефанишина – заступник міністра з європейської інтеграції.

Меседжі та амбіції. Головні меседжі партії “Голос”, озвучені Вакарчуком, такі: “Ми втомилися від брудної політики”, “Ми всі хочемо змін”, “Ми можемо змінити країну”.

Окрім того, у другій десятці партійного списку “Голосу” опинилися юристи Олександр Курдидик і Андрій Осачук, економіст Володимир Цабаль, ветеран АТО Роман Костенко, екс-заступниця міністра освіти Інна Совсун і підприємець, радник Мустафи Джемілєва Рустем Умєров.

Також відомо, що по мажоритарним округам від “Голосу” балотуватимуться чотири нинішніх народних депутати – Леонід Ємець (“Народний фронт”), Вікторія Войціцька (“Самопоміч”), Вікторія Пташник та Павло Різаненко (“БПП”).

peredplata