Разом з валютою та бензином \”вирішив\” подорожчати і мобільний зв\’язок

До постійного подорожчання валюти, бензину, продуктів, підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги скоро додасться ще й мобільний зв\’язок. А все через те, що стільникові оператори переходять на 3G-зв\’язок. Такі нововведення – не дешеві, тож оператори вже пообіцяли перекласти фінансовий тягар на звичайних користувачів.
Про це йдеться в сюжеті програми \”Сніданок з \”.

КУРСИ ВАЛЮТ

Гривня продовжує своє знецінення. Національний банк встановив такі курси валют: один долар коштує 28,34 грн. Ціна євро – 32,02 грн. В обмінниках за ці валюти просять більше. Там долар можна купити від 31,31 грн, євро – від 34,69 грн.

БЕНЗИН

Бензин продовжує дорожчати. З учорашнього дня ціна на літр бензину зросла майже на гривню. Зараз середня вартість одного літру бензину А-95 по Україні становить 22,12 грн. Найвища ціна пального цієї марки – майже 24 гривні. Найнижча – 19,55 грн.

ПОДОРОЖЧАЄ МОБІЛЬНИЙ ЗВ\’ЯЗОК

Говорити по мобільному телефону стане дорожче, що пов\’язано з переходом стільникових операторів на 3G-зв\’язок. Це дасть змогу користувачам вільно користуватись швидкісним інтернетом та покращить якість зв\’язку. А такі нововведення – не дешеві. Тож оператори вже пообіцяли перекласти фінансовий тягар на звичайних користувачів. Нові тарифи ще не оголосили.

\”ЕЛІТНІ\” ПЕНСІЇ

Пенсіонерів хочуть залишити без додаткового заробітку. Але не всіх. Нововведення буде стосуватися тільки державних чиновників, суддів, депутатів та прокурорів. Ті, хто займають такі посади, будуть обирати – або працювати і отримувати заробітну плату, або йти на пенсію і отримувати пенсійне нарахування. Про це заявив міністр соціальної політики Павло Розенко. Остаточну долю цих змін у законодавстві України незабаром вирішить Верховна Рада.

СУБСИДІЇ

Українці кинулись по фінансову допомогу до держави. Лише за лютий поточного року звернулися за субсидіями на оплату комунальних послуг близько 170 тисяч українців. А це – на 149% більше, ніж торік. Найменше отримують субсидії в Одеській, Чернівецькій, Луганській та Закарпатській областях. Найбільше пільг українці отримали в Сумах.

peredplata