Три сценарії вторгнення Росії в Україну

Три сценарії вторгнення Росії в УкраїнуАмериканська розвідка Stratfor назвала три сценарії вторгнення Росії в Україну

Сценарій №1: Створення сухопутного мосту між окупованими територіями Донбасу та Кримом.

Три сценарії вторгнення Росії в Україну

Як йдеться у дослідженні, на реалізацію цього сценарію Росії знадобиться тиждень-два, військових у кількості 24-36 тисяч осіб та ще 40-55-тисячне військо для того, аби утримати свої позиції у разі втручання НАТО.

Сценарій №2 передбачає захоплення всього південного побережжя України, що з’єднає окупований Донбас з Кримом та Придністров’ям.

Для цього, на думку спеціалістів Stratfor, Росії потрібно 40-60 тисяч військових для наступу, а також 80-112 тисяч військових для оборони. Україні – від 13,2 тисяч до 120 тисяч військових.

Три сценарії вторгнення Росії в Україну

Згідно із сценарієм №3, Росія може захопити всю Лівобережну Україну, використовуючи Дніпро як оборонну лінію.

Для цього Росії не обійтися без оголошення масової мобілізації, що неможливо буде приховати від світу. Також спеціалісти вважають, що Росії забракне потужності для реалізації цього сценарію.

Три сценарії вторгнення Росії в Україну

Також, на думку дослідників Stratfor, можливі ще три сценарії: обмеженого захоплення нових територій на сході України, розширення меж окупованих територій та тимчасові вторгнення уздовж всієї лінії українського кордону.

У доповіді вказується, що всі сценарії є технічно можливими для РФ, однак російське керівництво мусить взяти до уваги можливість втручання в ситуацію НАТО чи США.

peredplata