Бурбак зробив хід Проданом у Чернівцях

Бурбак зробив хід Проданом у ЧернівцяхБурбак пропонує, щоб Продан став секретарем Чернівецької міськради

Для виходу з політичної кризи у Чернівецькій міськраді є лише один вихід – домовлятися міському голові та фракції \”Рідне місто\” про співпрацю.

Таку думку в ефірі програми \”Пряма відповідь\” на телеканалі \”Чернівці\” у четвер увечері висловив народний депутат Максим Бурбак.

Зокрема, нардеп зробив заяву, в якій він пропонує, щоб лідер фракції \”Рідне місто\” Василь Продан пішов працювати секретарем Чернівецької міськради.

\”Депутатський корпус наш – проблема. Вони після обрання не спромоглися обрати секретаря, не спромоглися обрати новий склад виконкому. Приймають політичні рішення, часто незаконні – у мене є підтвердження суду. Тому, я би радив Олексію Павловичу Каспруку, для того, щоб все ж таки вийти з цієї кризи… Тому що тут вихід один – або вони домовляться між собою і почнуть працювати. Ну, не люблять вони одне одного, але треба працювати, бо місто Чернівці не повинні бути заручником політичних ігрищ у міській раді. Я би запропонував Олексію Павловичу все ж таки надати можливість пану Продану виконати передвиборчі обіцянки \”Рідного міста\” і піти попрацювати секретарем\”, – заявив М. Бурбак.

Водночас нардеп заявив, що він вивчив передвиборчу програму партії \”Рідне місто\” і пропонує, щоби фракція закріпила за собою відповідальність за виконання її.

\”Щоб надати Продану можливість виконати передвиборчу програму \”Рідного міста\” і відповідати за всі свої гасла. \”Повернення усіх соціальних проїзних квитків, знижка 20 відсотків для пенсіонерів у комунальних аптеках міста. Знижка 20 відсотків для малозабезпечених чернівчан на житлово-комунальні послуги. Оформлення субсидій і допомог за 20 хвилин. Безкоштовне харчування дітей у навчальних закладах. Закріплення депутатів за малозабезпеченими громадянами для постійної допомоги та опіки. Зниження ціни на хліб удвічі для малозабезпечених громадян та пенсіонерів\”. Я би закріпив за ними оцей перелік відповідальності. Виконуйте, якщо зможете! Може, у нього є план?\”, – заявив Бурбак.

На запитання ведучої, чи не поглибиться криза у міськраді у випадку обрання секретарем Василя Продана, народний депутат відповів:

\”Коли звинувачують, що є корупція в міській раді. А коли секретар і мер будуть змагатися, контролювати одне одного, то думаю, що питання нецільового використання бюджетних коштів відпаде\”.

Джерело: molbuk.ua

peredplata