Погана новина для буковинок: Трьох голосів не стало, аби скасувати пенсійну реформу

Погана новина для буковинок: Трьох голосів не стало, аби скасувати пенсійну реформуВерховна рада відмовилася знизити пенсійний вік для жінок з 60 до 55 років за наявності страхового стажу не менше 15 років. За відповідний законопроект № 1026, автором якого є позафракційний депутат Сергій Міщенко, у першому читанні проголосували 223 депутати при мінімально необхідних 226.

Про це повідомляє Українська правда.

Згідно із пояснювальною запискою, законопроектом пропонувалося встановити, що розмір пенсій по інвалідності, за наявності у непрацюючих інвалідів 2 і 3 групи – у чоловіків – 25 років, а у жінок – 20 років страхового стажу, то призначається в розмірі пенсії за віком.

Крім того, законопроектом пропонувалося знизити розмір страхового стажу у чоловіків до 25, а у жінок – до 20 років для встановлення мінімального розміру пенсії за віком у розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Нагадаємо, 2 квітня Рада також відмовилася знизити пенсійний вік для жінок з 60 до 55 років за наявності страхового стажу не менше 15 років.
Як повідомлялося, нещодавно міністр соцполітики Наталія Королевська заявила, що скасувати пенсійну реформу нереально.

Раніше Королевська говорила, що Пенсійна реформа довела свою неефективність, оскільки зберігається дефіцит Пенсійного фонду.

peredplata