Поверніть чернівчанам годинник на Соборній площі

Народна трибуна

Крик душі

«З Соборної площі у Чернівцях віднедавна зник годинник, і з’ясувати, куди ж він подівся, ніяк не вдається: куди не звертаємося, всі кажуть, що це не їхня компетенція, – крик душі Валентини Нетребюк, Андрія Кіцула, Ніни Рябової з Чернівців, Елеонори Васильєвої та Анни Вовчук з Вижницького району, Івана Білоуса та Олександра Звоздецького з Кіцманя. – Попри те, що майже у всіх нині є мобільні телефони, за якими можна відслідковувати час, ми не можемо з цим змиритися, адже діставати їх щоразу з сумок та кишень доволі незручно, значно простіше глянути на вуличний годинник, щоб дізнатися, котра година. Особливо прикро літнім людям, котрі вже звикли орієнтуватись у часі за його допомогою. Міську владу ж це зовсім не турбує.

Ще до того, як годинник зник, він впродовж кількох місяців не працював, завмерши на відліку першої години двадцяти п’яти хвилин. На звернення чернівчан до департаменту ЖКГ з проханням його запустити там відповіли, що він не перебуває на балансі у міста, а належить якомусь приватнику… Наразі ж не працює й годинник, розміщений на Соборній площі на вежі магазину з однойменною назвою – «Соборний». Незрозуміло, хто ж у нашому місті господар? Хто мав би слідкувати за роботою годинників або контролювати з цього приводу роботу приватних структур? Допоможіть повернути часомір на попереднє місце, адже, окрім незручностей для людей, зупинка годинника – недобра прикмета, яка може віщувати про щось непоправне для всього міста…»

Писк влади

А влада навіть не пищить…
У приймальні начальника департаменту житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради нас скерували чомусь до відділу транспорту. «Транспортники» спочатку здивувалися такому зверненню, але підтвердили, що годинник справді облаштовували свого часу «приватники», які наразі його й зняли на ремонт. Стосовно зупинки іншого часоміра, розміщеного на вежі приміщення магазину, у департаменті нічого не знають.

У приймальні заступника Чернівецького міського голови з питань діяльності виконавчих органів Василя Тимофєєва також не відають, чий же то був годинник на Соборній площі, посилаючись на більш важливі справи. Саме тому залишається сподіватись, що, можливо, часомір, який потрібен городянам та гостям міста, невдовзі таки з’явиться на звичному для всіх місці.
Стосовно зупинки годинника на ТД “Соборний» (пл. Соборна, 10), нам вдалося з’ясувати, що його керівництво вже звернулося по допомогу до годинникаря, однак коли він зможе завести механізм, наразі невідомо.


Наталія БРЯНСЬКА

peredplata