На Сторожинеччині сільський голова ігнорує постанови судів

Народна трибуна
Крик душі


На Сторожинеччині сільський голова ігнорує постанови судівВпродовж кількох років змушений в судах доводити своє право на користування земельною ділянкою, але задоволення позовів на мою користь чомусь не влаштовує місцеву владу, і її в користування надають наближеним до сільського голови людям, – крик душі мешканця с. Михальча Сторожинецького району Миколи Олексійовича Демедюка. – Історія з земельними перипетіями тягнеться давно, коли я придбав ділянку площею 0, 08га. Підставою, що ця земля перебуває у моєму користуванні, є документ з районного відділу архітектури від 13. 04. 2004 року. Але склалося так, що згідно з планом забудови 492 кв. м залишалися вільними, і цю частину ділянки захопила сусідка, котра на підставі сфальсифікованих колишнім секретарем сільради документів внесла її до акту приватизації, а згодом продала внучці. У судах доведено протиправні дії секретарки та скасовано всі рішення Михальчанської сільської ради, що приймалися за зверненнями з цього приводу моєї сусідки. Були також скасовані Державний акт на право власності на земельну ділянку, про яку йдеться, та договір її купівлі-продажу онукою у сусідки. Також доведено, що 0,0492 га землі незаконно вилучено з моєї ділянки.

Попри все, нинішній голова сільради ігнорує постанови судів, заявляючи, що насправді все не так …Та вже вкотре відмовляє у наданні цієї землі мені. А зараз додалися ще й погрози , постійні комісії, якісь незаконні штрафи, які скасовуються знову ж таки в судах. Допоможіть пояснити сільському голові, що його дії в частині мого питання є самоуправством, адже хочеться врешті припинити ходити судами та займатися корисними справами».

Писк влади


У Михальчанській сільській раді пояснюють, що ніхто земельну ділянку у Миколи Демедюка не забирав. Просто нею завжди користувалася сусідка, яку він звинувачує у захопленні цієї ділянки. У суді було визнано, що сільрада не розібралася з фактом спору, тому скликали сесію, запрошували сусідів, котрі там народилися та проживають впродовж всього життя. Ніхто зі свідків не підтвердив, що земельна ділянка належала колись Демедюку. Стосовно скасування Державного акту на право власності та договору купівлі-продажу, це справді так, але суд дійшов висновку, що просто було порушено процедуру прийняття рішень. Цю земельну ділянку визнано на офіційному рівні землею запасу сільської ради та надано право її приватизації. Але справа не завершена і вже є судове рішення про проведення незалежної експертизи та прив’язання цієї ділянки до дороги. Втім, в жодному судовому рішенні не йдеться, аби ділянку надати саме Миколі Демедюку.
Тому в селі всі щиро сподіваються, що вже невдовзі справедливість таки візьме верх над амбіціями.


Підготувала Наталія БРЯНСЬКА

peredplata