Роздуми вголос батька випускника школи

Роздуми вголос  батька випускника школиВ розмаїтті пропозицій щодо навчання за кордоном не легко розібратись. На сайтах все чудово, рекламні буклети теж один краще другого. А як визначитись пересічному українцю, який все ж таки вирішив навчатись за кордом? На Україні з’явилось безліч фірм посередників, та коли постає питання, кому довіряти , теж губишся. Мені пощастило – потрапив на презентацію «Study in Poland» на Міжнародній виставці «Освіта та кар’єра» в Києві. Молодці поляки – вирішили сертифікувати українські компанії, і це вже дає змогу відсіяти непрофесіоналів. У цьому році отримали Сертифікат якості по рекрутації тільки три компанії.

Трапилась мені нагода познайомитися з однією з них -Громадською Організацією «Мережа Освітніх Консультантів», центральний офіс якої знаходиться у місті Рівне. Був приємно вражений від спілкування з керівником організації, під час якого дізнався, що Координатори організаціі з усіх областей України зібрались на Семінарі, де вивчали пропозиції, тонкощі та особливості вступної кампанії 2013-14навчального року за участю представників вищих навчальних закладів Польщі. Приємно і дуже важливо, що в сфері рекрутації абітурієнтів є професіонали.
Найбільше мене здивувало те, що вся їх команда на минулому тижні полетіла на Кіпр, щоб побачити на власні очі процес навчання та побуту студентів у Кіпрському Міжнародному Університеті. Адже, пропонуючи нашим дітям той чи інший навчальний заклад , вони несуть відповідальність за подану інформацію, а це заслуговує поваги.
Я зустрівся з кримським координатором Валентиною Михайлівною Аленіною після її повернення з Кіпру. Перше питання , яке прийшло на думку: Як там криза?
Валентина Михайлівна лише посміхнулась .
– На Північному Кіпрі немає ніякої кризи ,все спокійно. CIU (Кіпрський Міжнародний Університет) розташований саме там, в місті Нікосія( колишня колонія Англії). Університет достатньо потужний, з відбитком найкрищих англійських традицій в навчанні та дозвіллі. Навіть два державні англійські Університети є партнерами вузу.
Виникає ще одне питання : « А чому саме цей вуз? Який диплом отримують діти?»
По-перше, випускники отримують міжнародний диплом та навчатимуться англійською мовою, що дасть змогу працювати в будь-якій країні. А також є можливість отримати подвійний диплом.
По-друге, особисто мене вразила організація побуту та навчання в університеті. Все продумано до дрібниць: починаючи від приїзду дітей до їх проживання і навчання. У кожного студента є свій куратор, науковий керівник , а з питань побуту – відділ, де врегульовуються соціальні питання.
-Валентина Михайлівна, а діти з України вже навчаються в цьому Університеті?
-Звичайно, вже вчаться 6 дітей з України. До речі, ми з ними зустрічались. Діти дуже задоволені, кожен з них акцентував, що вчитись не легко, вимоги високі. Вузом надана можливість безкоштовного користування бібліотеками, на території кампуса працює WI-FI, для студентів збудований величезний спорткомплекс (з тренажерними залами, бассейном, тиром, спортивними площадками для футболу , волейболу, баскетболу). І взагалі, за словами дітей, та ми і самі це відчули, Північний Кіпр – це країна спокою, безпеки і гармонії.
– Які спеціальності можна здобути в цьому вузі?
– Дуже багато пропозицій- починаючи від гуманітарних напрямків , закінчуючи інженерними спеціальностями. А взагалі про все можна дізнатись на нашому офіційному сайті www.moku.com.ua .

peredplata