7-11 травня збережеться тепла погода

7-11 травня збережеться тепла погодаУ період з 7 по 11 травня на більшості території України збережеться тепла погода без істотних опадів. Температура повітря вночі в середньому становитиме +10…+15 °С, вдень – +22…+27 °С. Збереження теплої та сухої погоди є підставою для подальшого збереження підвищеного рівня пожежної небезпеки. 8-12 травня в Україні, крім більшості західних та Сумської областей, переважатиме надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека.

Як повідомив директор Гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда під час брифінгу, невеликі та помірні дощі з грозами передбачаються 12 травня у західних областях у зв‘язку з проходженням атмосферного фронту. «Протягом 13-14 травня дощі поширяться із заходу на схід, але їхня інтенсивність буде дуже незначною», – зазначив директор Гідрометцентру.

Збереження теплої та сухої погоди є підставою для подальшого збереження підвищеного рівня пожежної небезпеки. Тож 8-12 травня в Україні, крім більшості західних та Сумської областей, переважатиме надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека.

Також Микола Кульбіда повідомив ситуацію із проходженням весняного водопілля. Зокрема, за його словами, максимум весняного водопілля пройшов на Дніпрі на вході в Київське водосховище. Тим часом водопілля триває на Десні в межах Чернігівської та Київської областей, тож територія заплави затоплена шаром води, який подекуди сягає 2-х метрів. Відтак через підняття ґрунтових вод у деяких районах Чернігівської області спостерігається підтоплення присадибних ділянок та порушення руху автотранспорту.

Максимальні рівні води на Десні на вході в Канівське водосховище будуть спостерігатися 15-20 травня. Це може спричинити незначне підтоплення низинних сільськогохосподарських угідь та присадибних ділянок на території Київської області.

Водночас на Поліссі спостерігається поступове зниження рівня води на заплавних територіях. Незначні підтоплення на території Рівненської та Волинської областей можливі протягом близько 2-х тижнів.

Заступник директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації Микола Чечоткін підкреслив, що сили працівників Державної служби надзвичайних ситуацій сконцентровані на пропуску повені та запобіганні пожежам в екосистемах у пожежонебезпечний період.

Про це повідомляє ДСНС України.

peredplata