На Буковині санаторій \”Брусниця\” хочуть віддати кіпрській офшорній фірмі

На Буковині санаторій "Брусниця" хочуть віддати кіпрській офшорній фірміОбласна влада пропонує санаторій \”Брусниця\” віддати приватному інвестору. Причому офшорній фірмі, зареєстрованій на Кіпрі, яка досі в Україні нічим себе не проявила.
Проект рішення обласної ради “Про реорганізацію Чернівецького обласного комунального підприємства \”Бальнеологічний санаторій \”Брусниця\” в ТзОВ \”Бальнеологічний санаторій \”Брусниця\” з залученням інвестора” розміщено на сайті облради. Докуметом передбачено залишити 25% статутного капіталу (майно санаторію) облраді, а 75% (у вигляді грошового внеску) закріпити за компанією \”Енгром Консалтінг Лімітед\” (ENGROM CONSULTING LIMITED) (Кіпр, Нікосія).

Проект рішення складено за поданням облдержадміністрації та із врахуванням звернення трудового колективу санаторію.
– Нині санаторій на своє існування заробляє, але на розвиток коштів не має, – пояснив начальник управління з питань забезпечення повноважень щодо управління об’єктами спільної власності облради Олександр ВАНЗУРЯК. – А розвиток потребує не одного мільйона. Тому ми й розглядаємо пропозицію інвестора.

Питання розглядалося на засіданні постійної комісії, але депутати його відхилили.

– Безумовно санаторію необхідна допомога, – переконаний депутат облради Сергій ЮЛИК. – Однак на такі умови ми не можемо пристати — інвестором виступає нікому невідома офшорна фірма, за якою незрозуміло хто стоїть. Тож депутати відхилили поки пропозицію, бо ми хочемо знати, що це за фірма, чи має вона кошти для інвестування у санаторій. Подейкують, що за нею стоїть один колишній чернівчанин. Якщо так, то чому він ховається? Хай відверто виступить інвестором, запропонує бізнес-проект, тоді депутати його підтримають.

Наразі за напорягання комісії до фірми надіслано запит з проханням надати інформацію про її діяльність, наявність коштів та досвіду в подібних проектах.

Водночас відповіда ще нема, а проект рішення вже розміщено на сайті. Це означає, що питання може бути включено до порядку денного вже найближчого засідання сесії. Враховуючи, що пропозиція надійшла з ОДА, результат голосування можна передбачити.

За деякими даними, за кіпрською фірмою стоїть колишній чернівчанин і близький приятель Михайла Папієва Арон Майберг — заможний і впливовий бізнесмен, який працює у сфері авіаперевезень і який раніше був співвласником “Аеросвіту”, акціонер “МАУ”.

Михайло Папієв вже раз залучив Майберга до спонсорства у Чернівцях — бізнесмен пожертвував мільйон доларів на відновлення синагоги на вулиці Садовського в Чернівцях.

Інтерв’ю з Ароном Майбергом читайте тут.

Довідково
Станом на 01.10.2012 в закладі функціонувало 170 ліжок, 140 із яких неврологічного профілю та 30 ліжок ортопедичного профілю. Госпрозрахункове відділення складається зі 100 ліжок неврологічного профілю.

В обласній комунальній установі \”Обласна лікарня відновного лікування\” с.Брусниця щороку проходять курс реабілітаційного лікування пацієнти з захворюваннями нервової системи та опорно-рухового апарату. В заклад скеровуються особи із захворюваннями серцево-судинної системи, опорно- рухового апарату, нервової системи, хвороб обміну речовин.

Джерело та світлина Молодий буковинець

peredplata