Донецька фірма ремонтуватиме буковинський міст втридорога?

Донецька фірма ремонтуватиме буковинський міст втридорога?Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області 20 травня має підписати договір з підрядною організацією на ремонт моста в Атаках. Офіційно фірму не називають, але вже відомо, що це робитиме донецьке підприємство \”Мост-1\”. На підприємстві \”Мост-1\” підтвердили, що їхні працівники вже вирушили на Буковину ремонтувати міст.

Як визначали підрядників, molbuk.ua розповів гендиректор ЗАО \”Трансмост\” Микола Загоровський:

– Нас зібрали в \”Укравтодорі\” в Києві, щоб ми надали пропозиції вирішення ситуації з мостом. Ми подали чотири варіанти на суму від 60 до 90 мільйонів гривень. Витративши таку суму грошей, можна отримати міст ще на 100 років. Якщо ж міст ремонтувати на три роки, то ми запропонували це зробити за три мільйони гривень.

Донецька фірма подала пропозицію, здається, на 16 мільйонів. Це був розгляд на технічній раді, що робити з мостом. А потім мав би бути тендер. Але таких процедур не здійснювали. Просто сказали, що міст ремонтуватиме донецька фірма.

Я нічого не чув про цю фірму досі. Не знаю, що вони будували і ремонтували.

Фірма запропонувала на нараді на стару плиту покласти ще одну бетонну плиту. Але стара плита просто розсипається, і на неї не можна нічого класти. Це навпаки буде додаткове навантаження. Чи справді таким чином ремонтуватимуть міст, не знаю. Але, на мою думку як інженера-мостовика, це рішення неправильне і не дуже дешеве. Ми проти такого рішення. Ніхто не може гарантувати, що міст не впаде.

Якщо зрештою оголосять тендер, ми братимемо у ньому участь. Бо цю роботу можна виконати дешевше. Такий ремонт обійдеться за нашою пропозицією не у 16 мільйонів гривень, а максимум у 8-10 мільйонів. Окрім того, нам непотрібно доставляти техніку за сотні кілометрів. Ми ж тут на місці, але нас ніхто не запитував.

Джерело та світлина Молодий буковинець

peredplata