Підприємці Калинівського ринку перекрили вулицю Головну в Чернівцях

Підприємці Калинівського ринку перекрили вулицю Головну в ЧернівцяхСьогодні на годину було перекрито рух транспорту по центральній вулиці Чернівців Головній. Таким чином підприємці 5-ого сектору Калинівського ринку протестували проти реконструції, адже вбачають в цьому спробу забрати контейнери.

Люди чекали, аби до них вийшов секретар міської ради Віталій Михайлішин.

Підприємці Калинівського ринку перекрили вулицю Головну в Чернівцях

Як повідомляє \”Молодий буковинець\”, рух транспорту в центрі Чернівців відновився о 15.45. Пікетувальники пішли з пішоходного переходу, коли активісти 5 сектору Калинівського ринку вийшли після зустрічі з Віталієм Міхайлішиним.

Підприємці, які були на прийомі розповіли molbuk.ua, що на початку розмови секретар міської ради пригрозив покарати пікетувальників.

– \”Ви нанесли збитки місту, всіх пікетувальників зафільмовано і вами займеться прокуратура\”, – сказав він, – розповідали підприємці кореспонденту. – Далі він сказав, що 18 людей, контейнери яких мають забрати на аукціон, ринок забезпечить торговими місцями. А енергопостачання відновлять вже за годину.

Але такий результат підприємців не задовільнив. Вони вважають, що їх обманули і вони свої колись куплені контейнери не відвоювали. А торгові місця може і дадуть \”десь збоку, біля туалету\”.

Відтак, Віталій Міхайлішин пообіцяв, що 4 червня, у вівторок, особисто прийде на зустріч з 18 підприємцями та представниками профспілки ринку, яка відбудеться о 15.00 в приміщенні адміністрації комунального підприємства.

Підприємці мають намір стояти під міськрадою доти, поки не підключать до енергомережі 18 контейнерів. Якщо це не станеться, вони знову вийдуть на дорогу.

ОФІЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ПРЕС-СЛУЖБИ ЧОО \”СВОБОДА\”

У Чернівцях влада здійснила спробу рейдерського захоплення робочих місць підприємців

Після запевнень керівництва Чернівецької міської ради щодо відновлення електропостачання 18 торговим точкам на Калинівському ринку наступного дня невідомі взагалі зрізали електродроти. Підприємці, які підозрюють міську владу в намаганні рейдерського захоплення торгових місць, готові вдатися до радикальних акцій спротиву. Про це 3 червня 2013 року після спілкування з підприємцями 5-го сектора Калинівського ринку повідомив голова Чернівецької обласної організації Всеукраїнського об\’єднання \”Свобода\” Віталій Мельничук.

Як зазначив націоналіст, 2 червня приблизно о 22:00 невідомі зрізали дроти живлення низки торгових контейнерів, які адміністрація Калинівського ринку та міська влада вирішили вивезти деінде аби провести \”реконструкцію\” території 5-го сектора ринку. Охорона підприємства не змогла розпізнати цих невідомих.

\”На щастя, у той час там перебували кілька підприємців, які вважають, що під \”реорганізацією\” ховається звичайне рейдерське захоплення. Власне, через це люди цілодобово чергували на своїх робочих місцях. Коли розпочалося свавілля, присутні на місці підприємці обдзвонили своїх колег та намагалися зв\’язатися із керівництвом ринку, але очільників комунального підприємства так і не вдалося знайти. Тоді підприємці звернулися по телефону до депутатів\”, – розповів націоналіст Віталій Мельничук. Він додав, що разом із кількома свободівцями, близько 3-ї години ночі прибув на місце події.

\”У таку пізню годину ми побачили близько півсотні підприємців, які намагалися пояснити свою ситуацію члену міськвиконкому Василю Продану, який посеред ночі \”випадково\” був поряд із Калинівським ринком. Після перемовин зійшлися на тому, що зранку о 9:00 підприємці зустрінуться із керівництвом міста й ринку. При цьому чиновник дав слово, що протягом ночі контейнерів не вивозитимуть\”, – повідомив свободівець.

3 червня підприємці намагалися поспілкуватися із в. о. голови Чернівецької міської ради Віталієм Михайлішиним, проте той відмовився говорити, зазначивши, що готовий вислухати лише 18 підприємців, чиї контейнери мають намір вивезти з ринку. Відтак зневірені люди близько 14:30 перекрили дорогу в середмісті Чернівців – біля міської ради. Підприємці Калинівського ринку написали звернення до народних депутатів Руслана Зелика та Максима Бурбака з проханням про допомогу. Як зазначив Віталій Мельничук, звернення одразу ж передали до народного депутата від ВО \”Свобода\” Руслана Зелика.

peredplata