До 14 червня ямковість на головних магістралях краю має бути повністю ліквідована

До 14 червня ямковість на головних магістралях краю має бути повністю ліквідована«До 14 червня ямковість на дорогах загального користування Чернівецької області має бути повністю ліквідована. А вже 15 червня голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв спільно з представниками засобів масової інформації здійснить об’їзд усіма магістралями та перевірить виконані роботи», – повідомив сьогодні, 4 червня, перший заступник керівника виконавчої влади краю Георгій Галиць на засіданні комісії з організації перевірки стану виконання ремонтних робіт на дорогах загального користування Чернівецької області.

Він висловив переконання, що усі проблеми, які утворились у суспільстві довкола доріг та профільних відомств, які відповідають за виконання робіт, перш за все, мають психологічний, а не фінансовий характер.

«Населення області втратило довіру до Служби автомобільних доріг краю і це підтверджується емоційними обуреннями громадськості, – сказав Георгій Галиць. – Саме тому ми приймаємо радикальне рішення – ремонтні роботи на дорогах проводитимуться у ручному режимі, тобто усі кошти, які Служба автомобільних доріг та облавтодор будуть отримувати на свої рахунки витрачатимуться виключно на закупівлю матеріалів. А про плани робіт та їх виконання ви звітуватимете громадськості щоденно». Перший заступник голови обласної державної адміністрації додав, що за 10 днів потрібно максимально акумулювати усі наявні ресурси відомства – людей, техніку, матеріали та провести ремонт не просто оперативно, але й якісно. Георгій Галиць також наполіг, аби на основних магістралях області працювали усі 20 бригад Служби автомобільних доріг, а також до 15-ї години нинішнього дня відомством був розроблений чіткий, щоденний план робіт бригад та графік ліквідації ямковості на усіх дорогах загального користування в регіоні.

Окрім цього, на офіційному сайті обласної державної адміністрації створений спеціальний розділ «Ремонт доріг», де буде розміщуватись щоденна інформація про заплановані роботи Служби автомобільних доріг, їх об’єм, кількість робітників, залученої техніки, години роботи та контакти відповідальної особи, а також звіти про виконані роботи. Георгій Галиць закликав громадськість та засоби масової інформації повідомляти в обласну державну адміністрацію про усі можливі виявлені ними недоліки роботи дорожників краю.

«Ми маємо менше двох тижнів, аби відремонтувати магістралі від села Атаки до державного кордону з Румунією у селі Порубне, від Чернівців до межі з Івано-Франківською, Тернопільською областями та до Новодністровська. Переконаний, що злагоджено й спільно скоординувавши усі дії нам вдасться виконати це надскладне завдання», – підсумував Георгій Галиць.

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata