На Буковині поблизу \”Сонячної долини\” виявлено боєприпаси

На Буковині поблизу "Сонячної долини" виявлено боєприпасиНа Буковині 4 червня за оперативною інформацією СБУ у лісовому масиві поблизу розважально-відпочивального комплексу «Сонячна долина», відомого місця масового відпочинку, та дитячого табору, було виявлено боєприпаси часів Першої світової війни.

Фахівці Державної служби з надзвичайних ситуацій в Чернівецькій області, обстеживши місцевість, виявили та вилучили з-під шару землі 10 осколочних мінометних мін. Боєприпаси зберігалися у штатному зброярському ящику, завдяки чому залишилися в робочому стані. За попередніми оцінками фахівців, міни були без запобіжних пристроїв, тому становили реальну небезпеку для оточуючих: радіус ураження таких боєприпасів становить до 150-200 м. Вірогідно, під час бойових дій їх планували до безпосереднього використання, але не встигли застосувати, внаслідок засипання позиції.

Місцевість обстежена та зачищена саперами ДСНС, небезпечна знахідка вивезена у безпечне місце та знешкоджена.

Принагідно згадати, що майже сто років тому саме на Буковині, у цій місцевості на теренах сучасного Новоселицького району, у 1916 році проходила лінія фронту, про що свідчать досі помітні, як шрами, численні лінії окопів. Тут відбувалися активні бойові дії, зокрема, і відома в історії одна з масштабних операцій російських військ тієї війни – Брусиловський прорив.

На Буковині поблизу "Сонячної долини" виявлено боєприпаси

Про це повідомляє прес-служба УСБУ в Чернівецькій області.

peredplata