У чернівецьких \”хрущовках\” заборонять газові колонки

У чернівецьких "хрущовках" заборонять газові колонкиДо наступної зими у чернівецьких \”хрущовках\” планують усім мешканцям, які користуються газовими колонками для обігріву води, відімкнути це обладнання. Про це повідомив molbuk.ua Віктор ГОРДА, в.о. голови правління ПАТ \”Чернівцігаз\”.

– Димовентиляційні канали – дуже серйозна проблема для нашого міста. Майже увесь проспект Незалежності забудований \”хрущовками\”, у яких на сьогодні зруйновані димовентиляційні канали, – сказав фахівець.

– Димовентиляційні канали проектувалися і були зроблені лише для вентиляції. Але до них під’єднують газові колонки. Від згорання газу така колонка виділяє чадний газ, який містить кислоту. Якщо не ущільнити канал і не дати можливості продукту згоряння вийти у повітря, то ця кислота осідає просто на стінках каналу. А за довгі роки ця кислота роз’їдає бетон, тому канали руйнуються. А це означає, що чадний газ – залишається у квартирах.

За таких умов користуватися газовими колонками забороняється. У всіх \”хрущовках\” є централізоване опалення, тому фахівці радять мешканцям гріти воду у своїх квартирах електробойлерами.

За словами В.Горди, газова компанія спільно з міською радою Чернівців розробляють проект для ущільнення димовентиляційних каналів. Щоб демонтувати вентиляційні канали і збудувати їх за новою системою в одному під’їзді потрібно 120 тисяч гривень.

Тому планують залучити інвестора.

– Якщо це не вдасться, тоді розглядається питання субсидування населення для закупівлі електробойлерів. Тому на зимовий період ми вимушені від’єднати газові колонки в будинках, де зруйновані димовентиляційні канали, – підсумував керівник.

Джерело та світлина Молодий буковинець

peredplata