В ніч з 13 на 14 червня на Буковині невідомі пошкодили погруддя Міхая Емінеску

В ніч з 13 на 14 червня на Буковині невідомі пошкодили погруддя Міхая ЕмінескуВ ніч з 13 на 14 червня поточного року в смт Глибока сталася вкрай ганебна подія, яка засвідчила намагання цілком певних політичних сил збурити громадсько-політичну ситуацію в краї та, врешті решт, завадити процесу євроінтеграції України. Невідомі пошкодили погруддя Міхая Емінеску, відкриття якого планується в суботу, 15 червня, в день смерті великого поета.

«Добре розумію – хто це вдіяв і навіщо. Я розумію також, чому це зроблено саме тепер – щойно ми цілком конструктивно провели трьохсторонні бесіди на «Буковинському діалозі» в Сучаві та в Німеччині, з нашими давніми партнерами із Сучавського повіту Румунії, німецького округу Швабія та французського департаменту Майєн. Це зроблено на тлі успішних зустрічей Президента України В. Януковича на саміті в Братиславі, де гостинно прозвучали абсолютно зрозумілі сигнали запрошення для України. Європейці чекають на нас в Євросоюзі, і ми обов\’язково там будемо, – зазначив голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв, коментуючи подію. Проте це не влаштовує лідерів цілком відомих політичних сил країни та найближчого зарубіжжя, які лише базікають про євроінтеграцію, а з допомогою «політичних десантів» намагаються зірвати цей складний процес насправді, причому саме тепер, напередодні візиту держсекретаря Міністерства закордонних справ Румунії до Чернівців», – зазначив він.

«Я рішуче засуджую акт політичного вандалізму та звертаюся до правоохоронних органів стосовно якомога швидшого розслідування події та покарання винуватців. Доручаю також здійснити всі відновлювальні роботи і відкрити погруддя великому поету та чернівчанину завтра, 15 червня, як і планувалося», – додав керівник виконавчої влади краю.

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata