Кандидат в члени Нацради з питань телебачення з Чернівців Сергєєв: треба зберегти місцеве мовлення

Кандидат в члени Нацради з питань телебачення з Чернівців Сергєєв: треба зберегти місцеве мовленняЗбереження місцевого та розвиток цифрового мовлення – такі основні завдання регулятора, вважає Геннадій Сергєєв, кандидат в члени Нацради від Незалежної асоціації телерадіомовників (НАМ).

«Зберегти місцеве та регіональне мовлення в сучасних умовах – це те ж саме, що зберегти демократію і свободу слова, адже місцеві новини, інформація – важлива складова одного з базових прав людини – права на інформацію. Але під час впровадження цифри велика кількість місцевих мовників не потрапили до мультиплексів. Крім того, існує проблема про яку зараз майже ніхто не говорить – це покриття цифрового мовлення. Є регіони, зокрема на заході та півдні, де цифра не покриває значний відсоток територій. І якщо вимкнути у 2015 році аналогове мовлення, населення може залишитися без інформації, а це вже питання національної безпеки», – поділився думками про пріоритетні питання галузі голова правління НАМ.

17 червня Геннадія Сергєєва було висунуто в кандидати до Нацради за рішенням загального голосування серед усіх членів асоціації. За кандидатуру Сергєєва проголосувало 56 відсотків членів асоціації. Окрім пана Сергєєва на голосування виносилось ще дві кандидатури: Ольга Герасим\’юк, телеведуча, народний депутат України 5-го і 6-го скликань (підтримало 31%) та Дмитро Добродомов, керівник медіа-холдингу ZIK (підтримало 13%).

«Погана практика, коли Нацрада формується за поданням політиків, а не професійного середовища,- наголосив Геннадій Сергєєв. – Ті люди, які приходять до Нацради, не до кінця розуміють проблеми індустрії. НАМ завжди намагається бути в діалозі з Нацрадою, обговорювати реальні проблеми і шляхи виходу з ситуацій».

Також пан Сергєєв прокоментував заклик опозиціонерів щодо висування єдиного кандидата в Нацраду: «До обрання єдиного кандидата від опозиції я ставлюсь позитивно, але обережно. Дуже важливо, щоб це була людина з професійного середовища, а не політик».

Члени НАМ, що голосували за Геннадія Сергєєва, відзначають його високу професійність та одностайні в думці, що в Нацраді має працювати досвідчений спеціаліст, практик.

«Вважаю, що чим більше представників галузі буде у Нацраді, тим краще буде всім учасникам ринку, адже важливо, щоб у регуляторному органі була людина, до якої ми могли б апелювати», – Володимир Фомін, радіокомпанія «Західний полюс», Івано-Франківськ.

«Геннадія Анатолійовича знаю як принципового професіонала. НАМ – галузеве об’єднання, відповідно ми зацікавлені, щоб у головному контролюючому органі був представник галузі, людина, яка має досвід створення телерадіокомпаній. Геннадій Анатолійович – керівник мультимедійної структури з великим досвідом, активно співпрацює з колегами в Україні і закордоном. Крім того, це професіонал, прозора та відкрита людина, добре знайома в тому числі і в Нацраді, адже він послідовний активіст галузі», – Олексій Філатов,ТРК «ОРТА-Форум», Житомир.

«Цей кандидат успішно та активно працював багато років у НАМ, завжди цікавився життям галузі та успішно реалізує свій проект – побудував телерадіокомпанію, яка здійснює цілодобове мовлення. Зараз Геннадій Сергєєв перебуває в тих самих умовах, що й більшість регіональних мовників, тому він відчуває та знає наші проблеми, і ми сподіваємося на його обрання», – Тамара Приходько, радіо «Сяйво», м.Коломия, Івано-Франківська обл.

«Професіонали медіа галузі надзвичайно необхідні під час розгляду питань, якими займається Нацрада. Ми голосували за Геннадія Сергєєва, за його ділові якості, він сучасний та передовий і з точки зору організації і технологій. На практиці показав ефективну роботу: і на позиції Голови правління НАМ, і на посаді директора МТРК «Чернівці». Ще з кінця 90-х років він завжди займав активну позицію, він небайдужий до питань галузі. Можна сказати, що це справжній фанат своєї справи», – Борис Вершинін, ТРК «Луч», м.Красний Луч, Луганська обл.

«Знаю Геннадія Анатолійовича дуже давно як принципову людину і великого спеціаліста в галузі. Він дуже багато зробив корисного і для асоціації, і для галузі в цілому. Він представляє багаточисельний загін регіональних телекомпаній, а останнім часом таких представників у Нацраді не було. Тому я вважаю його кандидатуру найбільш достойною для того, щоб представляти інтереси галузі», – Михайло Фоменко, ІТ-3, м.Іллічівськ, Одеська обл.

«Геннадій Сергєєв – перевірена часом людина, яка відстоювала інтереси НАМ на посаді Голови правління. Сподіваємося, що він й надалі достойно відстоюватиме інтереси регіональних мовників», – Ольга Прядко, ТРК «Пріоритет», м.Кременчук, Полтавська обл.

Прес-центр НАМ

peredplata