Екстремальний відпочинок для буковинців

Екстремальний відпочинок для буковинцівНемає такої людини, яка б не мріяла про відпочинок. Одні люблять відпочивати на морі, інші – у горах, а є такі люди, які хочуть відпочити так, щоб це запам\’яталося на все життя. Напевно тому вони обирають екстремальний вид відпочинку. Колись екстремальним вважали альпінізм чи катання на водних лижах, але ми живемо в світі високих технологій, тому з\’явилося безліч екстремальних та навіть небезпечних видів дозвілля.

Ті, хто не боїться висоти, обирають стрибки з парашутом чи банджі-джампінг. До речі, кожен бажаючий може відчути адреналін у Львові, Кам янці-Подільському та у Тернополі. Найвідомішим серед цих міст є банджі-джампінг у Кам\’янці – Подільському, ви стрибатимете з мосту \”Біжуча лань\” заввишки 54 метри. Вартість такого стрибка- 200 гривень.

Також на Буковині є понад 130 печер, яких варто побачити і дослідити (Попелюшка, Буковинка, Піонерка, Фуштейка та інші). Наявність на території області виняткових гіпсових печер зачаровує любителів спелеологічного туризму. Печери сіл Хрещатик, Кострижівка, Кабудівці, Онут та Юрківці Заставнівського району, сіл Пригорок, Рухотин, Анадоли та Клішківці Хотинського району. Також влаштовують екскурсійні тури, вартість такої мандрівки на тиждень буде коливатися від 2000 до 2500 гривень на особу.

Можливо, ви надаєте перевагу екстриму на воді? Тоді вам запропоную глибинний дайвінг, сплав по гірських річках. Для цього вам доведеться поїхати у Карпати. Вам запропонують сплав по Дністру, Десні, Тетереві та Случі. Найекстремальніший рафтинг зможете спробувати в Карпатах – річки Черемош, Прут, Дністер. Залежно від маршруту та часу такий рафтинг-тур буде коштувати до 700 гривень за 2 дні.

А для тих, хто все-таки любить ходити пішки, тоді ви із задоволенням підете у похід тундрою, горами або ж пустелею. Це все ви можете знайти в Україні. Наприклад Олежківські піски , що на Херсонщині – найбільша пустеля Європи. А якщо вас цікавить похід горами, то зверніть увагу на маршрут \”Східні Горгани!\” Такий вигляд має маршрут : с. Татарів — Женецький водоспад Гук — г. Хом’як (1542 метри) — г. Синяк (1665 метрів) — г. Малий Ґорґан (1592 метри) — р. Зубринка — г. Синячка (1400 метрів) — с. Пасічна — Бухтівецький водоспад — Манявський водоспад — с. Манява — Манявський скит. Тривалість походу 6 днів. Ще однією перевагою є красивий краєвид, пізнання природи України та знайомство з новими тваринами. А якщо вас цікавить підкорення гір, то вам до вподоби буде вихід на гору Говерла, Буковель чи Бребенескул.

Ще одним екстремальний вид відпочинку, який ви можете обрати в Карпатах, – це поїздка на квадроциклах на гору Ільза (1066м). Тривалість такого маршруту 2 години, а віртість – 800 грн. І не переживайте, вас буде супроводжувати інструктор на окремому квадроциклі.

Але не забувайте, що це дуже небезпечно, тому добре подумайте перш ніж вибрати екстримальний вид відпочинку.

Ольга ХОМИК
студентка 2-ого курсу спеціальності \”Журналістика\” філологічного факультету ЧНУ

Світлина plenapectore.blogspot.com

peredplata