Руслан Панчишин про будівництво асфальтного заводу в Новодністровську

Руслан Панчишин про будівництво асфальтного заводу в Новодністровську\”Оскільки пройшов майже вже тиждень часу з моменту оприлюднення мною інформації щодо незаконного будівництва асфальтного заводу в м.Н оводністровськ. Але правоохоронні та інші контролюючі органи в Сокирянському районі і м. Новодністровську працюють неефективно, завод продовжують будувати.Тому змушений був провести своє розслідування і показати всім, що твориться повне беззаконня\”, пише Руслан Панчишин на своїй сторінці в мережі Фейсбук.

\”Давайте по черзі. Будує цей завод філія ТОВ «Енергетично дорожнє будівництво», яка зареєстрована в с.Волошкове Сокирянського району. Представник цієї філії Климов Юрій Миколайович говорить серед своїх так: «Про будівництво даного заводу ми домовилися з керівництвом Новодністровської міської ради (Лутчаком який говорить, що з Мельником все вирішено) яке нам дало добро. І для цього ми уклали (знаємо,що фіктивний) договір купівлі-продажу з ТОВ «Будіндустрія». 20 червня 2013 року сесія Новодністровської міської ради рішення про виділення такої земельної ділянки не проголосувала і відправила дане питання на доопрацювання оскільки є порушення закону. Фактично філія ТОВ «Енергетично дорожнє будівництво» здійснила самозахоплення земельної ділянки в м. Новодністровськ.

Монтаж установки ДС-168, яка виробляє до 100 тон на годину асфальтної суміші, розпочався на самовільно захопленій ділянці, без проектної документації (вона нібито тільки готується зі слів представників компанії).

Також не дотримані санітарні норми, оскільки санітарно-захисна зона від асфальтного заводу (клас підприємства 1Б) встановлюється на відстані 1000 метрів від місця загального користування громадою. Відповідно до нижченаведеної схеми видно, що до житлового будинку і ліцею відстань 620 метрів, до садівничих будинків, в яких проживають сотні людей, 470 метрів. Отже, окрім вищенаведених, тут ще є всі порушення санітарно-епідеміологічних норм. Як ми знаємо, асфальтний завод такого типу відноситься до шкідливих виробництв.

Цей завод, як нам стало відомо з джерел в філії ТОВ «Енергетично дорожнє будівництво», повинен запрацювати з 15 липня 2013 року.

Що виходить в результаті? Простому громадянину, щоб встановити МАФ, потрібно обійти десятки інстанцій, витратити купу нервів і мінімум 6 місяців, щоб отримати всі дозволи для встановлення маленького і безпечного кіоску. А деяким ділкам, щоб встановити потужний і екологічно-небезпечний асфальтний завод, – дозволів не потрібно.

Громада міста провела 27 червня 2013 року мітинг – протест в Новодністровську з приводу незаконного будівництва такого заводу і налаштована рішуче. Навіть прийняла резолюцію адресовану голові Чернівецької ОДА Папієву, про те, якщо він не втрутиться в ситуацію і не «надоумить» свого мера-регіонала, за якого так активно місяць назад агітував, вони перекриють 3 липня в’їзд в Чернівецьку область. Тоді вже будемо мати міжнародний скандал, оскільки всі великогабаритні транзитні вантажі, які їдуть в Європу, зараз проходять через місто Новодністровськ, так як міст в селі Атаки Чернівецької області аварійний.

Ось так і працює наша влада на «благо» простих людей\”, підсумовує екс-кандидат в нардепи та екс-кандидат в мери Новодністровська Руслан Панчишин.

peredplata