В Чернівцях запрацював новий хостел

В Чернівцях запрацював новий хостелМода на класні заклади продовжує поширюватись Україною, і цього разу вона завітала до Чернівців. Зовсім нещодавно там відкрився Yard Hostel & Coffee Shop, який розташований в самому центрі міста. На першому поверсі власники облаштували невеличкий coffee shop, де можна поспілкуватися з такими ж мандрівниками, як і ви, та гарно провести час (Чернівці, вул. Кобилянської, 10).

Ми поспілкувалися з власниками хостелу, Андрієм та Олександрою, та дізналися, чим їхній заклад відрізняється від решти та що цікавого можна глянути тим, хто вперше приїхав до Чернівців.

Чому ви вирішили відкрити хостел? Чим він особливий?

Ми самі обожнюємо подорожі і частіше за все зупиняємося в хостелах, тому коли постало питання стосовно того чим займатися, думали не довго. Наш хостел особливий перш за все своїм розташуванням, ми знаходимося на вул. О. Кобилянської у Чернівцях, це головна пішохідна вулиця міста. До усіх визначних місць Чернівців подати рукою. Іншою особливістю є те, що ми облаштували на першому поверсі невеличкий coffee shop, де можна класно провести час, поспілкуватися у невимушеній обстановці, пограти в настільні ігри, подивитись футбол. Наш хостел однозначно перший хостел такого плану в Чернівцях, він поєднує домашній затишок та нетривіальний дизайн.

Які зручності передбачені для ваших відвідувачів?

Наш хостел розрахований на 20 місць. Ми маємо 1 кімнату на 2-х (вартісь 150 грн у будні, 180 грн. у вихідні, ціна з кімнати), один дорм з двохповерховими ліжками на 6 місць та ще один на 12 (100 грн. будні, 130 вихідні, ціна за ліжкомісце). Душ загальний, є 2 туалети, облаштована кухня, wi-fi, надаємо безкоштовно рушники та постільну білизну, можемо допомогти з бронюванням екскурсій, залізничних та автобусних квитків, і багато іншого.

Як ви вважаєте, наскільки завантажений ринок хостелів в Україні – чи є ще вільний простір для тих, хто хоче зайнятись цією справою?

Якщо говорити конкретно про Чернівці, то ніша хостельного бізнесу абсолютно не заповнена. В першу чергу це пов’язано з тим, що міська влада докладає мало зусиль для популяризації міста. Тому ми будемо намагатися зробити Чернівці туристичною Меккою України особисто 🙂 І навіть, якщо говорити про Україну, то ринок дуже перспективний, адже туризм активно розвивається, відповідно буде рости ринок хостелів.

Що б ви порадили відвідати в Чернівцях туристу, який вперше потрапив до вашого міста?

Must see у Чернівцях це звичайно ж: Чернівецький Університет (Резиденція Буковинських Митрополитів), який нещодавно потрапив до Світової спадщини ЮНЕСКО, вул. О. Кобилянської (головний променад міста), міський драмтеатр ім. О. Кобилянської, площі міста (Філармонії, Центральна, Турецької криниці, Соборна площа), різноматні церкви, музеї. Взимку варто відвідати фестиваль “Маланка-Фест”, влітку “Петрівський Ярмарок”, “Обнова Фест”. Говорячи про Буковину, обов’язкова для відвідин також Хотинська фортеця. Ми можемо сказати що туристичний потенціал міста та області ще повністю не розкритий, тому нам справді є над чим працювати 🙂

Джерело та світлина Інспайрд

peredplata