На Буковині в результаті операції \”Автобус-2013\” виявлено 368 порушень

На Буковині в результаті операції "Автобус-2013" виявлено 368 порушень Як повідомив сьогодні, на апаратній нараді в.о. директора департаменту інфраструктури, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації Дмитро Павел, у Чернівецькій області постійно контролюється робота автоперевізників усіх форм власності. «Зокрема, визначені основні місця концентрації нелегальних перевізників.

Найпопулярнішими є напрямки до Сокирян, Кіцманя та Сторожинця, – повідомив посадовець. – Під час проведення операції «Автобус-2013» було перевірено 162 суб’єкти господарювання, які надають послуги з перевезення пасажирів, оглянуто майже 3 тисячі автобусів, при цьому було виявлено 256 несправних транспортних засобів та зафіксовано 781 порушення чинного законодавства».

Під час спільних рейдів з початку року, як зауважив Дмитро Павел, контролери виявили 368 порушень правил перевезення пасажирів та експлуатації автобусів і мікроавтобусів, 67 водіїв притягнули до адміністративної відповідальності за керування автобусами, переобладнаними з порушенням вимог діючих стандартів, 90 – за порушення правил зупинки та стоянки, 25 – за порушення правил маневрування; 114 – за перевантаження автобусів, 24 – за перевищення встановленої швидкості руху.

«Фіксуються й інші прикрі факти, а саме: порушення автоперевізниками положень про робочий час і час відпочинку водіїв, неправильне проведення щозмінного медичного огляду водіїв та технічного огляду транспортних засобів, недотримання правил обліку доходів, укладених трудових угод із найманими працівниками та відсутності ліцензій на право надавати послуги з перевезення пасажирів на таксі», – сказав Дмитро Павел. Водночас, за його словами, з початку року на території краю не було жодної дорожньо-транспортної пригоди з вини перевізників.

Дмитро Павел також повідомив, що Міністерством інфраструктури України розроблено проект Закону «Про автомобільний транспорт», реалізація якого в разі прийняття парламентом дозволить вирішити ряд проблемних питань галузі, зокрема, врегулювати відносини між перевізниками, автостанціями, підприємствами технічного сервісу, замовниками перевезень, органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, пасажирами та власниками транспортних засобів.
Про це повідомляє прес-служба Чернівецької обласної державної адміністрації

peredplata