Пенсіонерка з Чернівців відчула на собі \”справедливість\” міліції

Народна трибуна
Крик душі

«Минув місяць з того часу, як «справедливість» нашої міліції мені довелося сповна відчути на собі, у зв’язку з чим досі не можу прийти до тями, – крик душі пенсіонерки Ганни Михайлівни Петришин з вул. Південно-Кільцевої, що в Чернівцях. – Так, 12 червня цього року я вирішила виселити квартирантів-нігерійців, яким, як приватний підприємець, здавала в оренду належне мені житло і за що вони з незрозумілих причин не платили впродовж тривалого часу.

Іноземці викликали міліцію (раніше вони мені вже хвалилися, що їх «кришують» наші правоохоронці) і, як не дивно, але опер-група Шевченківського РВ УМВС України в Чернівецькій області прибула досить швидко. Слідчий М. заявився разом зі своїми колегами до мене о 23-00, почав вимагати віддати ключі від квартири, мене залякували, погрожували одягти на руки кайданки та протримати до ранку у відділку. У мене піднявся тиск, довелося викликати таксі, аби дістатися до місця постійного проживання. Але я помилилася, сподіваючись, що вирішу всі проблеми наступного дня: мені перегородили дорогу і не дали сісти в авто, допоки не віддала їм ключі від квартири. При цьому слідчий хапав мене грубо за руки, фамільярно звертався на «ти» та кричав, що ключ від моєї квартири так само мій, як і нігерійців-квартирантів. Вже наступного дня змогла забрати ключі, наковтавшись пігулок та пригрозивши «захисникам» прокуратурою. Довелося звертатися до лікаря та виїхати до санаторію, витратити 10 тисяч гривень, аби хоч трохи поправити здоров’я після спілкування з тими, хто має захищати наші права. Допоможіть розібратися у ситуації з «кришуванням» іноземців та порадьте, як запобігти таким випадкам у майбутньому не лише мені, а й іншим чернівчанам. Адже знаю, що далеко не всі правоохоронці так чинять з простими громадянами. Такі ж паплюжать честь мундира, і людям треба якось захищатися вже від них…

Писк влади
У секторі зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернівецькій області повідомили, що ця інформація скерована управлінню кадрового забезпечення і наразі очікуються висновки. Їх отримає і скаржниця на дії слідчого Шевченківського райвідділку Ганна Петришин.

Додатково повідомляється, що на незаконні дії слідчих можна скаржитися начальнику слідчого відділу територіального РВ УМВС України в Чернівецькій області, начальнику РВ УМВС у області, до інспекції з особового складу УМВС України в Чернівецькій області, начальнику управління УМВС України в області та до відділу внутрішньої безпеки УМВС України в області. Тел. відділу внутрішньої безпеки УМВС області (0372) 55 32 15; начальник Мельник Вадим Степанович.


Наталія Брянська

peredplata