Вишку мобільного оператора з-під вікон школи у селі Кам’яна, що на Буковині, заберуть впрождовж двох тижнів

Вишку мобільного оператора з-під вікон школи у селі Кам’яна, що на Буковині, заберуть впрождовж двох тижнівРішення про це ухвалили сільські депутати на сесії у вівторок, 6-го серпня. Вони скерували звернення до відповідних органів та дійшли висновку, що всі подальші дії сільських керманичів стосовно функціонування тут базових станцій мобільного зв’язку відтепер мають узгоджуватися з громадою.

Нагадаємо, що мешканці Кам’яної пікетували сесію сільської ради, висловлюючи обурення з приводу функціонування БСМЗ у безпосередній близькості до новозбудованої школи (через дорогу) та до їхніх осель. Вони запевняють, що саме через це останнім часом їхні діти-школярі почали часто хворіти – запаморочення, носові кровотечі, головний біль тощо стали чи не щоденними. Та й дорослим, мовляв, від такого небезпечного сусідства ніякого добра немає – багато кам’янчан працездатного віку потерпають від серцевих та особливо онкозахворювань, чого раніше ніколи не було.

Люди вже неодноразово зверталися до сільського голови Василя Гідори з вимогою забрати станцію, але питання так і не вирішили. Минулого року, щоправда, її демонтували з подвір’я будинку культури та планували встановити в іншому місці, за 150 м від цього. Навіть документи відповідні оформили.
Але місцеві мешканці дійшли висновку, що переміщення на таку незначну відстань не покращить становища та заборонили це зробити. Станцію повернуто на попереднє (читаймо – нинішнє) місце, але працює вона незаконно, бо, згідно з угодою між оператором та керівниками Кам’яної, мала б лише зберігатися до визначення нового місця розташування.

Наразі у невеличкому селі функціонують 4 базові станції мобільного зв’язку, натомість у сусідній Михальчі, до прикладу, всього одна така станція.

peredplata