В Чернівцях пішохідна вулиця стала проїздною із одностороннім рухом

В Чернівцях пішохідна вулиця стала проїздною із одностороннім рухомНа вулиці Богомольця змінили рух транспорту. Відтепер автівки зможуть рухатись тільки в одному напрямку.
Нагадаємо, що ця вулиця була пішохідною більше 15 років, проте вже цього року з дороги прибрали вази з квітами, які перекривали вулицю, зробивши можливим проїзд в обидва боки. Мешканці з такою ситуацією змиритися не захотіли, мовляв, шум транспорту заважає, запарковані машини блокують не лише проїзд, але й елементарний прохід, діти граються просто у підїздах. Тепер на вулиці однобічний рух і стоянку дозволено лише з одного боку.

На комісії в черговий раз вирішували долю вулиці Богомольця, яка багато років була пішохідною, проте вже цього року під час розчищення вулиць від снігу техніка вивезла штучні клумби, які перекривали проїзд. Мешканці виступили проти таких дій і вимагали повернення клумб на місце. Допоки це питання вивчалось по Богомольця почали їздити автівки, до того ж в обидві сторони, а через те, що вулиця занадто вузька, нерідко транспорт не міг розминутись. У зв’язку з цим на комісії було запропоновано наступну схему проїзду: заборонити заїзд з вулиці Головної, проте дозволити заїзд з Поповича, а залишати автівки можна буде тільки зі сторони парних номерів будинків. Тим самим звільнивши проїзд. Більшістю голосів рішення було прийняте.

Ярослав Кушнірик, член комісії: «Якщо є якийсь порядок в місті – цього порядку треба притримуватись і не робити преференції комусь і не створювати таких прецедентів, бо всі звернення, які були про те, щоб дати можливість перекрити вулицю – їм не можна – «О! а чого Богомольця можна?»

Проте представник жителів вулиці Богомольця виступила проти такого рішення, запевняючи, що через відновлення руху транспорту вулицею дітям немає де гратись.

Валерія, жителька вул. Богомольця: «У нас дети сейчас, я вас приглашаю в 17 дом, а из 10 квартир у нас 6 детей. Эти дети все играются в подъезде. Так как в старом доме, вы знаете, что некоторые окна выходят в подъезд. Вот в моей квартире окна выходят в подъезд и у меня голова квадратная я не имею возможности отдохнуть в своем собственном доме».

Члени комісії в свою чергу запевнили, що в місті повинен бути порядок і проїжджа частина, навіть на пішохідній вулиці не місце для дитячих забавок.

Дмитро Сірман, директор департаменту ЖКГ міськради: «Зовсім поруч знаходиться великий парк, ще в бік ще один сквер. Так склалось історично, а тепер ми повинні розуміти, що вулиця це є вулиця. Так склалось, чи ви отримали квартиру чи купили. Я живу в іншому місці у мене є свої переваги і недоліки».

На комісії також було запропоновано вивчити питання дозвілля дітей, які тут проживають та створити для них гідні умови.

Джерело: Головний Чернівецький портал

peredplata