В школах до 2016 року запровадять обов\’язкову антитерористичну підготовку

В школах до 2016 року запровадять обов'язкову антитерористичну підготовкуМіносвіти до 2016 року має намір ввести обов\’язкову антитерористичну підготовку школярів. Таке нововведення викликане Концепцією боротьби з тероризмом, яку президент України Віктор Янукович підписав місяць тому. Підготовка дітей буде складатися з двох частин.

\”Це виховні бесіди на класних годинах та практична підготовка на уроках здоров\’я. Діти повинні знати, що робити, наприклад, у разі вибуху\”, – сказав директор департаменту загальної середньої і дошкільної освіти МОН Олег Єресько.

Окрім того, Кабмін 9 серпня дав доручення СБУ скласти список людей, які потенційно можуть здійснити теракт.

\”Швидше за все, це буде закритий список, оскільки у нашій країні діє презумпція невинності, і він буде інструментом у роботі СБУ. Увійдуть в нього активісти екстремістських організацій, які у своєму статуті пишуть, що допускають у досягненні своїх цілей терористичні методи, – розповіла голова прес-служби СБУ Лада Сафонова. – Також це можуть бути чорні археологи, які знаходять зброю часів Великої Вітчизняної, а потім \”умільці\” приводять її в робочу форму. До списку можуть потрапити і торговці зброєю та наркотиками, тому що в основному вони фінансують теракти. З цими людьми будемо проводити бесіди або виписувати їм офіційні попередження\”.

Окрім того, створять алгоритми захисту від терактів потенційно вразливих об\’єктів. \”Це можуть бути будівлі Верховної Ради, Кабміну, диппредставництв інших країн в Україні (особливо це стосується країн, у яких є конфлікти з іншими державами), театри, цирки, залізничні вокзали, атомні станції, школи, стадіони. Після того, як ми впорядкуємо ці алгоритми, передамо їх місцевій владі\”, – говорить Сафонова.

Джерело Дзеркало тижня з посиланням на Вести.ua

peredplata