Проїзд в чернівецьких тролейбусах може зрости до 2 грн.

Проїзд в чернівецьких тролейбусах може зрости до 2 грн.В Україні ціни на проїзд у тролейбусах, трамваях, метро і міських електричках можуть підняти на чверть. У Міністерстві інфраструктури хочуть включити в ціну квитка вартість інвестиційної складової, що, як передбачається, дозволить повністю оновити рухомий склад за 15 років, пише \”Сегодня\”.

Проте в документі відомства не йдеться про те, яким саме буде розмір інвестиційної складової. \”За нашими оцінками, вона буде на рівні 10-25%.

Встановлювати її буде місцева влада\”, – говорить експерт Асоціації міст України Олександр Слобожан. Якщо ініціативи Мінінфраструктури будуть реалізовані, то проїзд у тролейбусах і трамваях подорожчає до 2 грн, в метро – до 2,5 грн, а в електричках – до 2,2 грн. Читайте також: Проїзд у \”вбитих\” українських поїздах подорожчає Щоправда, експерти не виключають, що нововведення не вирішить проблему застарілого автопарку. \”Треба своєчасно компенсувати місцевим бюджетам (а ті, у свою чергу, – перевізникам) з державного бюджету гроші за проїзд пільговиків\”, – заявив громадської організації \”Інститут міста\” Олександр Сергієнко.

Джерело – ТСН

Світлина – архів ЧАСу (с)

peredplata