Міліція не знайшла складу злочину у відключені від електропостачання підприємців 5-го сектора Калинівського ринку

Міліція не знайшла складу злочину у відключені від електропостачання підприємців 5-го сектора Калинівського ринкуМіністерство внутрішніх справ України надало відповідь на депутатський запит народного депутата свободівця Руслана Зелика щодо можливих неправомірних дій посадових осіб комунального підприємства \”МТК \”Калинівський ринок\”. Ідеться про відключення без попередження низки торгових контейнерів підприємців 5-го сектора ринку від електропостачання, що мало місце ще 2 червня 2013 року. Правоохоронці в цих діях не знайшли складу злочину. Про це повідомляє Прес-служба ЧОО ВО\”Свобода\”.

Нагадаємо, що на початку червня 2013 року до Руслана Зелика звернулися підприємці 5-го сектору Калинівського ринку, які просили допомогти у захисті їхніх прав. Підприємці повідомили, що 2 червня 2013 року приблизно о 22:00 невідомі зрізали дроти живлення низки торгових контейнерів на Калинівському ринку. Адміністрація та міська влада вирішили вивезти деінде ці контейнери, аби провести так звану \”реконструкцію\” території 5-го сектора ринку. 3 червня підприємці намагалися поспілкуватися із в. о. голови Чернівецької міської ради Віталієм Михайлішиним, проте той відмовився від розмови, зазначивши, що готовий вислухати лише 18 підприємців, чиї контейнери мають намір вивезти з ринку. Відтак зневірені люди перекрили дорогу в середмісті Чернівців – біля міської ради. Уповноважений парламентської фракції націоналістів на Буковині Руслан Зелик 4 червня 2013 року скерував відповідні депутатські звернення до Генеральної прокуратури України та Міністерства внутрішніх справ. Однак ці органи не поспішали із відповіддю – лише за 1,5 місяці надіслали формальну відписку.

За версією Міністерства внутрішніх справ, торговельні контейнери \”тимчасово від\’єднали від основного електропостачання у зв\’язку з проведенням робіт з переобладнання електромереж\”. Хоча за версіями адміністрації Калинівського ринку, члена виконкому міськради Василя Продана, людей позбавили електропостачання через заплановану реорганізацію сектора.

Більше того, у відповіді на депутатський запит Руслана Зелика, датованій 27 липня 2013 року, зазначено, що \”будь-яке перепланування та технічне переоснащення ринку адміністрація проводить виключно на підставі відповідного рішення зазначеної ради. На цей час (27.07.2013) рішення виконкому Чернівецької міської ради щодо перепланування п\’ятого сектора ринку не ухвалено, жодних робіт з перепланування та технічного переоснащення адміністрацією ринку не здійснюється\”.

\”Як розуміти слова представників адміністрації ринку, керівництва міста та правоохоронців щодо реорганізації сектора, коли одна сторона каже, що реорганізація вже почалася, протилежна – що ні, залишається загадкою. Але вже очевидно, що своїми незрозумілими діями чернівецька влада намагається приховати особисті інтереси у справі так званої \”реорганізації\” 5-го сектора ринку\”, – зазначив Руслан Зелик. Про це повідомляє прес-служба партії.

peredplata