На території Буковини триває сезон полювання на пернату, та парнокопитну дичину

На території Буковини триває сезон полювання на пернату, та парнокопитну дичинуНа території Буковини триває сезон полювання на пернату, та парнокопитну дичину, в мисливському сезоні 2013-2014 рр. З початку мисливського сезону працівники УМВС області виявили 15 порушень правил полювання, що полягали у відсутності необхідних на те документів. Зафіксовано також 20 порушень правил обігу зброї, в результаті чого вилучено 20 одиниць вогнепальної зброї.

Хочемо звернути увагу мисливців на те, що у разі невиконання вимог щодо використання та зберігання вогнепальної зброї, працівники міліції мають право скасовувати на неї дозвіл і вилучати її у власника. Варто завжди пам’ятати і про те, що у разі завдання іншим особам тілесних ушкоджень, навіть через необережність, настає кримінальна відповідальність.

Працівниками дозвільної системи та дільничними інспекторами міліції регулярно перевіряються умови зберігання зброї, вивчається поведінка власників у побуті, перевіряється за наркологічними та психіатричними обліками.

Також нагадуємо вимоги чинного законодавства, що визначають правові засади діяльності у галузі мисливського господарства та полювання.
Зокрема, для того щоб займатися мисливством необхідно мати відповідний дозвіл. Заборонено полювати ближче, ніж за 200 метрів від житлових будівель, у темний період доби (пізніше години після заходу сонця і раніше години до його сходу). Не дозволяється використовувати під час полювання штучні світлові джерела, прилади нічного бачення, дзеркала для осліплення тварин, вибухові речовини, літаки та вертольоти, звуковідтворювальні прилади, отруйні та анестезуючі принади, електричне обладнання для добування тварин, а також клеї, петлі, гачки, самостріли, ловчі ями тощо. Крім того, забороняється полювати на пернату дичину з нарізною вогнепальною зброєю, на хутрових звірів (крім вовка та ведмедя) з нарізною вогнепальною зброєю калібром понад 5,6 міліметра, на копитних тварин та ведмедя з використанням малокаліберної гвинтівки під набої кільцевого запалювання або набоями з картеччю чи шротом. Полювання на тварин, які не визначені для цього, а також на заборонених територіях, кваліфікується як браконьєрство. До цього слід додати, що право на транспортування добутих тварин надає відповідна відмітка у дозволі на полювання. А у колективному чи облавному полюванні, згідно з наказом Держкомлісгоспу, дозволено брати участь не більше, ніж 20 мисливцям, включаючи нагоничів.

Звертаємо увагу на категоричну заборону використання зброї у нетверезому стані, а також вживання алкогольних напоїв перед, під час та після полювання.

Напевно, повчальною буде і наступна інформація. Упродовж 2013 року, за порушення порядку придбання, зберігання, перевезення, реєстрації (перереєстрації) вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї лише до адміністративної відповідальності притягнуто понад 514 осіб.

Шевченківський РВ УМВС України в Чернівецькій області адреса м. Чернівці, вул.. Білоусова, 19 каб. № 413, особисто, або за телефоном (59-16-45, 0506721995).

peredplata